На господина много ли са пълни със съдържание. Това, което го пише са пълни глупости и го знае. Цитира ми документи от ІVв. и от мен какво се очаква

Да му обяснявам тепърва, кога, как и защо е възникнала темната организация в Империята, разликата между тема и провинция, разликата между прониарския институт и федератите, така ли??? Ами пропуските в образованието му са негов проблем не мой. Вярно, че тук се водят дискусии, но тепърва да се учим на а-б, не мисля. Плюс това, не съм започнал аз с нецензурните изрази и епитетите.
Сега за господина:
Употребявам приетото от науката название на Източната /пише се със "З"/ Римска Империя, Византия, за да има отлика от Римската Империя от по-ранен период. Съгласен съм, че това наименование е изкуствено, но то е наложено от години и се употребява от цялата световна историческа общност. Никъде не съм употребил "Гръцки император", "гръцка народност" и прочие.
Не мога да се съглася с квалифицирането на доказани български учени историци като проф Златарски, проф. Мутафчиев с епитета "руски подлоги", а написаното от тях "вкисната туршия" и "фанариотщини на квадрати" и го приемам като лична обида. Намирам за смехотворно твърдението за "армъните", които се превърнаха изведнъж в арменци.
Смешно е, също така да се отричат всички гръкоезични извори за Империята, което означава почти всички хронисти и официалните имперски документи от средата на VІІв. до 1453г.,
Повече от обидни са квалфикации като "фанариотин" по адрес на човек /мен/, чиито деди са участвали активно борбите за самостойна българска църква и национално освобожденние.
А ето и къде са наречени, споменатите от мен учени комунисти -
Директно съм ги погребал пиленцата червени.П.П.
Та това е Комар и се надявам сега да не го изтриеш, щото засягам крехките чувства някакъв войнстващ невежа.