здравейте и от мен;) според мен именно подобни настроения срещу цигани, турци и т.н. доведоха до успеха на една партия на един човек, пропагандиращ именно супер националистически възгледи дори смея да твърдя прекалени:) но няма значение изводът, който всеки може да си направи са настроенията на българския народ..

имено затова че им писна да работят, да си плащат данъците, сметките и т.н. за да могат 20 ромчета да си вземат помощите и същевремено да не плащат нищо.. и като се замисли човек не се ли получава подобна схема... Малки заплати на младите, големи плащания, данъци, сметки, осигуровки, за да могат да се изплатят пенсиите на родителите ни... които обаче също са малки и със почти същите налози.. за да могат да се изплатят и помощите на... социално слабите ромчета...

и к'во се получава... един младеж работи за двама пенсионери които хранят 5-6 ромски чеда...
иначе има и много изключения.. изглежда обаче дошли както се казва просто да потвърдят правилото... наскоро така се случи бях на едно кафе с приятел, когато до масата дойде един мъж и попита дали има свободно място.. казах му да седне и така... изведнъж този човек(да уточня от ромски произход) започна да хока и да псува именно хора от неговия етнос... говорейки същото това за тях което и ние.... че са мързеливи, нагли, мръсни и т.н. оказа се че този човечец работи на 2 места!!!! за да вади пари за него и неговото семеийство което колкото и невероятно да звучи... беше само 4 членно...

разказвам тази история за да се види че все пак се срещат и кадърни и трудолюбиви цигани, но за съжеление... твърде рядко и именно поради това а не поради криворазбран патриотизъм българинът негодува.... и ще продължава.... па ако щат не новини а канал 1 на цигански да направят.. това само ще увеличи пронационалистическите настроения;)
от друга страна хората от турското малцинство са много по работливи и интелигентни ако щете... по мое мнение турския етнос в България успява да се капсулизира много добре.. такава ми е работата че ми се налага да пътувам доста и местата където преобладава турско население хората са много единни помагат си... нещо което в "българско" село не можеш да видиш... и най-вече са много единни.. иначе турците си имат и търговския нюх, характерен последно време за тях... и в общи линии едва ли толкова "дразнят" българското общество... (отварям тази скоба да уточня че уж всички сме Българи).
накрая вече... че май доста дълго стана да уточня че аз наистина съм за по толерантна политика спрямо малцинствата ама ми се струва че както с всичко останало "малко се поуляхме". От толкова толерантност в най-скоро време демографския проблемна България трябва да излезе на преден план.. по мое мнение политика за ограничаване колкото е възможно на раждаемостта при ромските братя и начини за стимулиране при българите е крайно необходима, но... ще се повторя отново този въпрос е на "задна странциа в програмата" на управляващия ни елит...

преди някоплко дена имашепо новините някакво проучване именно по този проблем и изчисленията показват че ако всичко върви както досега към.. 2050 година българското спрямо малцинственото население биха били процентно 60 към 40 :evil: а доколкото имах възможнот и да прочета от тук и там... това дори може да се окаже и доста оптимистично

а 2050 е близо...

не е чак толкова далече.. години в които може пък ние Българите да искаме по националната Рома тв новини на български

това е от мен.. засега:)