Автор Тема: Махнете тази тема тогава  (Прочетена 24145 пъти)

Смядовски

• Гост
Махнете тази тема тогава
« -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Видях, че раздела пречи на някои хора, при все че няма мнения в него. Явно всяка проява на българщина трябва да бъде задушавана още в зародиш. Точно така както става на псевдовоенно-псевдоисторическия форум 'Бойна слава' (чия ли?) ... И понеже там нямаш право да си кажеш мнението ако модераторите не са на същото мнение, силно се надявам да не се стига до това положение и на този форум.

Неактивен ralsko

• Участник
  • Публикации: 40
  • Респект: 0
    • http://
Махнете тази тема тогава
« Отговор #1 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Ами можеше само да дадеш дадена тема;която да се раззисква нямаше нужда да пишеш такива неща!А и щом темата е сложена значи има защо!!!

Неактивен Fallen_Angel

• Администратор
  • Академик
  • Публикации: 153
  • Респект: -658
  • St. Lucifer
    • Историческият портал на България
Re: Махнете тази тема тогава
« Отговор #2 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Смядовски"
Видях, че раздела пречи на някои хора, при все че няма мнения в него. Явно всяка проява на българщина трябва да бъде задушавана още в зародиш. Точно така както става на псевдовоенно-псевдоисторическия форум 'Бойна слава' (чия ли?) ... И понеже там нямаш право да си кажеш мнението ако модераторите не са на същото мнение, силно се надявам да не се стига до това положение и на този форум.

??????????
+SantoDomini++

Неактивен Avatarx

• Новодошъл
  • Публикации: 4
« Отговор #3 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Fallen_Angel"

??????????

Имат се предвид мненията на участници и модератори:

Цитат на: "Erich von Manstein"

Модератор :
 За мен лично в момента излишни са секциите
- трите секции за Македония

Lil :
... За раздела Македония се отнася същото...

и пр.

А моето мнение е, че това, че до момента няма посещаване и постване в темите свързани с Македония, едва ли ще се промени след премахването на тези теми. За  да има анализи е необходима първоначална теза, която да се обсъжда на форума. По македонския въпрос такава теза не е посочена, поради което няма и анализи. От друга страна и на други форуми се забелязва, че има хора смятащи македонските българи за 'втора ръка' и нежелаещи проблемите с идентичността и историята на тези хора да се поставя на обсъждане.
Това обаче е доста болезнено отношение спрямо друга голяма група от българи. Бих предложил темата за Македония да е подтема (ако това е възможно) на темата 'Българска история', но понеже насочвайки поглед към заглавието на страницата с големи букви прочитам 'страница БГ история', то смятам, че ако тук не е мястото на Македония и проблемите свързани с общата българска история, то такова място няма. Разбира се при положение, че на този форум се смята, че е редно темите за Македония да бъдат премахнати, то това определено ще бъде форум, чието име е абсолютна заблуда за посетителите.

Смятам за уместно темата Македония да остане, пък било то и само като една единствена тема (ако се нароят мненията после могата да се увеличават по начина посочен от Ерик фон Манщаин, понякога мисли това момче...)

"Македония безъ българи, огинъ да я изгори".
Иван Михайлов

Неактивен Fallen_Angel

• Администратор
  • Академик
  • Публикации: 153
  • Респект: -658
  • St. Lucifer
    • Историческият портал на България
« Отговор #4 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Avatarx"
Цитат на: "Fallen_Angel"

??????????

Имат се предвид мненията на участници и модератори:

Смятам за уместно темата Македония да остане, пък било то и само като една единствена тема (ако се нароят мненията после могата да се увеличават по начина посочен от Ерик фон Манщаин, понякога мисли това момче...)

"Македония безъ българи, огинъ да я изгори".
Иван Михайлов

Значи това е изцяло и наше мнение на двамата администратори. Ако смятахме тази част за излишна, дори нямаше и да съществува. Ако и когато някой реши да пише по тази тема, тогава ще се и съживи. Едва ли някому чак толкова пречи, че заради нея да напусне сайта и форума, така че засега остава твърдо, като наистина има някаква теоретична възможност да се обединят трите форума за Македония в един, но това ще решим ние двамата с Комар след като се посъветваме с вас.
+SantoDomini++

Неактивен emilia_n

• Академик
  • Публикации: 238
  • Респект: 6
    • Ел. поща
Махнете тази тема тогава
« Отговор #5 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
България не е само Македония. Тя е Мизия, Тракия и Македония. Влизащите
тук да го имат предвид. Що се отнася до тази тема във форума просто
пишете. От вас зависи.<br />

Неактивен pik

• Новодошъл
  • Публикации: 1
инфо
« Отговор #6 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
необходима ми е информация за разликата между : черните и белите евнуси в османската империя.Благодаря ви предварително !
знам единствено , че черните служат в харема , а белите са в двореца.
има ли нещо друго което да ги различава ???

въпросът ми е съвсем сериозен и о4аквам сериозно отношение !!!
благодаря!
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 14:01:03 от DiS »

Anonymous

• Гост
малко за евнухите и още...
« Отговор #7 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
за евнуха знам че са слуги на султана или на гените му.Те са били кастрирани за да не могат да докосват гените когато им служат и да не могат да бъдат въобще с гена като наказание за тях.А като цяло са били поробени роби,да не забравяме че много евнухи са били българи,подлагани на измъчвания от турците/както и еничарите.аз мисля че турците трябва да останат не наказани за това,ама и натях ще им дойде времето кога сички ще умрат,природните бействия и зарази в турция стават все повече и мисла че скоро време ще ги опяваме
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 14:03:28 от DiS »

Anonymous

• Гост
Махнете тази тема тогава
« Отговор #8 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
:lol: ELATE V      www.makedonija.com       TAM STE SPORITE V FORUMA S MAKEDONCI* I STE GI OSPORVATE.ELATE PONEGE SME SAMO TRIMA OT BULGARIA I POSTOQNO NI OBIGDAT I PSUVAT,ELATE TAM ZA DA IM POKAGEM KOE E ISTINATA.
OCHAKVAM VI

Anonymous

• Гост
ази идвам за да защитавам правдите български
« Отговор #9 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
:twisted: ази идвам за да защитавам правдите български
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 13:56:51 от DiS »

Anonymous

• Гост
Махнете тази тема тогава
« Отговор #10 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Anonymous"
:lol: ELATE V      www.makedonija.com       TAM STE SPORITE V FORUMA S MAKEDONCI* I STE GI OSPORVATE.ELATE PONEGE SME SAMO TRIMA OT BULGARIA I POSTOQNO NI OBIGDAT I PSUVAT,ELATE TAM ZA DA IM POKAGEM KOE E ISTINATA.
OCHAKVAM VI

Просто ще ви забранят достъпа до форума, ако прекалявате... Те имат подобни "навици"...

Неактивен Warlord

• Новодошъл
  • Публикации: 4
  • Респект: 1
Махнете тази тема тогава
« Отговор #11 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Опа айде юруш!

Yavor

• Гост
Махнете тази тема тогава
« Отговор #12 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Здравейте, за първи път чета този форум и виждам,че доста българи споделят мойте възгледи относно някой псевдо македонски действия и форумборби.
Нека първо ви разкажа какво ми се случи и сле дтова ако може и ващето мнение. Предварително се извинявам ако ситуацията ви е прекалено познатаа, тъй като предполагам и вие сте се сблъсквали снещо подобно.

Всичко започна преди по-малко от седмица когато влязох в интернет търсачката и написах "855година"(сещате се за какво става въпрос де! :)). След това ми излязоха само дава резулатата и идвата бяха от някакъв македонски форум. Там имаше тема за Св.св.Кирил и Методи. Зачетох се и какво да видя. Отново попаднах на "измислена" българска история. (Е не,че съм се учудил де!). Но след като се зачетох по-обстойно забелязах един интересен факт, които силно ме окуражи и зарадва, а именно един "Македонец" упорито се мъчеше да обеди свойте "събратя", че грешат в измислената си история. Но ето и тук се беше намесил модераторът, който с двукилометрови поустове се стараеше да опонира на истинският българин. (тук е моментът да кажа,че след това когато прочетох една тема свързана със същия модератор, в нея открих похвали от други съидейници на този модератор, като те го окуражаваха и възхваляваха, че се е справил отлично, отблъсквайки атаката на българинът. ). В последствие реших още повече да се закопая във форума и открих, че почти всяка тема им е за дразгите относно историята им и непрекъсната им борба да се разграничат от българското. Тогава нещо в мен ме накара да избухна в непоносим яд и набързо да се запиша във форума. След това отворих нова тема озаглавена "Българин или македонец". Може би бях твърде наивен за да смятам, че ще постигна нещо! Е не постигнах естествено, още на 5тата минута темата беше изтрита. ( а забражих да кажа, че поустът ми беше на български и модераторът се направи на ударен, че не е разбрал какво пише). След това се зачетох в една тема озаглавена нещо от рода на кога България ще признае македония за независима и автономна държава. Започнах да чета и с еоказа, че тук се сблъсквам същите дразги. В последствие пуснах няколко поуста отнова на български но и отзи път бяха моментални изтрити. След това се принудих да пиша на Английски и като при този вариант единият ми поуст бе тотално заличен, а другият все още съществува. Та сега аз с нетърпение очаквам реакцията им! :) И ми е много интересно какво ще надробят отново.
Заключение: От всичко което ми се случи разбрах много горчиви истини, които до преди това съм чувал но не съм осъзнавал. А именно хората помнещи миналото си в Македония биват моментално стъпквани и анатемосани. Те се страхуват да кажат истината за себе си :( И друго което и направи впечатление, е че те са твърдо убедени в цялата тази истина. Е това ме кара да вярвам,че каузата ми е изгубена, аименно да се помъча да поспоря и да ги убедя в някои неща. естествено, че няма да се получи мислите вие. Някои ще ми кажат даже "Защо си хабиш нервите за безсмислени неща или затакива обречени на пълен провал?". Еми аз пък предварително, ще ви отговоря: Защото не напразно с епроля кръвта на хиляди български възрожденци- Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Панайот Волов и др. Защото те мечтаеха за БЪЛГАРИЯ, но не такава която съществува днес, а именно рапокъсана. А цяла и невлияеща се от чужди интереси и политика. Е вярно малки сме , но имаме големи Български сърца. Сърца, които  са длъжни поне в името на родината си да се борят за осъществяването на Българският Национален Идеал- "Обединение на българскиет земи".
П.п.Предстявям Ви сайт, в които всичко е "истина". Мале като го прочетох чак се помислих за някакъв Казакстанец или Тюркменистанец.http://historyofmacedonia.org/ConciseMacedonia.html
обърнете внимание на риторичните подвъпроси зададени от авторите и "изчепателното" им отговаряне.
А към македонците имам един последен въпрос! Защо след като се смятате за чисти македонци, първо се мъчите да докажете, че Древна Македония (която няма нищо общо с вас) се различава от Древна Гърция. И защо след като с те убедени в истинноста на историята си, постоянно с емъчите да докажете, че сте различни от българите???
Балгодаря за търпението за прочелите този поуст :)

Anonymous

• Гост
Махнете тази тема тогава
« Отговор #13 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
оффф забравих да дам линк към македонския форум. Ете тва е:http://forums.vmacedonia.com/forum.asp?FORUM_ID=62

Неактивен ALD

• Знаещ
  • Публикации: 138
    • http://ald-bg.narod.ru/index.html
Махнете тази тема тогава
« Отговор #14 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Май аз предложих да се обособи раздел за Македония. Те по начало са "по-горещи" теми. Тук обаче мненията обикновено са обосновани и сигурно ревнителите на македонската нация малко се притестяват, че с едно "бугарски фалшификат" няма да минат. Пък и като не могат да трият, аргументацията им съвсем умира. За триенето понякога са и любезни - първо казват, че това си било македонски форум, ние да сме си ходели на българските.  :roll: И като се замисля са си прави хорицата - къде и да ходат, къде и да гледат по света такова нещо като на въпросните форуми няма да видят.  :twisted:

След преместването на форума на новото място някои раздели са празни, ама няма страшно - пак ще се напълнят с нови неща.

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.