Здравейте, за първи път чета този форум и виждам,че доста българи споделят мойте възгледи относно някой псевдо македонски действия и форумборби.
Нека първо ви разкажа какво ми се случи и сле дтова ако може и ващето мнение. Предварително се извинявам ако ситуацията ви е прекалено познатаа, тъй като предполагам и вие сте се сблъсквали снещо подобно.
Всичко започна преди по-малко от седмица когато влязох в интернет търсачката и написах "855година"(сещате се за какво става въпрос де!

). След това ми излязоха само дава резулатата и идвата бяха от някакъв македонски форум. Там имаше тема за Св.св.Кирил и Методи. Зачетох се и какво да видя. Отново попаднах на "измислена" българска история. (Е не,че съм се учудил де!). Но след като се зачетох по-обстойно забелязах един интересен факт, които силно ме окуражи и зарадва, а именно един "Македонец" упорито се мъчеше да обеди свойте "събратя", че грешат в измислената си история. Но ето и тук се беше намесил модераторът, който с двукилометрови поустове се стараеше да опонира на истинският българин. (тук е моментът да кажа,че след това когато прочетох една тема свързана със същия модератор, в нея открих похвали от други съидейници на този модератор, като те го окуражаваха и възхваляваха, че се е справил отлично, отблъсквайки атаката на българинът. ). В последствие реших още повече да се закопая във форума и открих, че почти всяка тема им е за дразгите относно историята им и непрекъсната им борба да се разграничат от българското. Тогава нещо в мен ме накара да избухна в непоносим яд и набързо да се запиша във форума. След това отворих нова тема озаглавена "Българин или македонец". Може би бях твърде наивен за да смятам, че ще постигна нещо! Е не постигнах естествено, още на 5тата минута темата беше изтрита. ( а забражих да кажа, че поустът ми беше на български и модераторът се направи на ударен, че не е разбрал какво пише). След това се зачетох в една тема озаглавена нещо от рода на кога България ще признае македония за независима и автономна държава. Започнах да чета и с еоказа, че тук се сблъсквам същите дразги. В последствие пуснах няколко поуста отнова на български но и отзи път бяха моментални изтрити. След това се принудих да пиша на Английски и като при този вариант единият ми поуст бе тотално заличен, а другият все още съществува. Та сега аз с нетърпение очаквам реакцията им!

И ми е много интересно какво ще надробят отново.
Заключение: От всичко което ми се случи разбрах много горчиви истини, които до преди това съм чувал но не съм осъзнавал. А именно хората помнещи миналото си в Македония биват моментално стъпквани и анатемосани. Те се страхуват да кажат истината за себе си

И друго което и направи впечатление, е че те са твърдо убедени в цялата тази истина. Е това ме кара да вярвам,че каузата ми е изгубена, аименно да се помъча да поспоря и да ги убедя в някои неща. естествено, че няма да се получи мислите вие. Някои ще ми кажат даже "Защо си хабиш нервите за безсмислени неща или затакива обречени на пълен провал?". Еми аз пък предварително, ще ви отговоря: Защото не напразно с епроля кръвта на хиляди български възрожденци- Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Панайот Волов и др. Защото те мечтаеха за БЪЛГАРИЯ, но не такава която съществува днес, а именно рапокъсана. А цяла и невлияеща се от чужди интереси и политика. Е вярно малки сме , но имаме големи Български сърца. Сърца, които са длъжни поне в името на родината си да се борят за осъществяването на Българският Национален Идеал- "Обединение на българскиет земи".
П.п.Предстявям Ви сайт, в които всичко е "истина". Мале като го прочетох чак се помислих за някакъв Казакстанец или Тюркменистанец.
http://historyofmacedonia.org/ConciseMacedonia.htmlобърнете внимание на риторичните подвъпроси зададени от авторите и "изчепателното" им отговаряне.
А към македонците имам един последен въпрос! Защо след като се смятате за чисти македонци, първо се мъчите да докажете, че Древна Македония (която няма нищо общо с вас) се различава от Древна Гърция. И защо след като с те убедени в истинноста на историята си, постоянно с емъчите да докажете, че сте различни от българите???
Балгодаря за търпението за прочелите този поуст