А дали е имало въобще венети?Бе аз във Венеция никога не съм бил-тя наистина ли съществува или е само филмов декор?Лично аз не вярвам-град сред блатата,канали,пеят песни и хората плуват с лодки-ха-ха-ха.....Не смятам да се доверявам нито на Римски царе,нито на Холивуд!

в Шпреевалд съм бил,видял съм ги венетите с лодките,(те се наричат сами сърби)това го вярвам!После в Берлин какъв купон направихме,с хора и ръченици,рожден ден!!!!
а Владо(Помак)"скитската теория" не си я съвсем ясно формулирал,то и аз във форумите на АБВ писахна няколко пъти за славяните,не ги дооформих и доизчистих нещата...ще се опитам да подредя данните тука....
за "скитската теория"
1.Дал съм изследванията,за сходство на топоними и хидроними в Прибалтика и Мала Азия,а от там и теорията за общ фригийски-тракийски-дако-прибалтски произход.Това обяснява напълно еднаквият звук"Ж"при славяни,прибалти,а може би и даки,тракийци и т.н?
2.Дал съм изследвания за "азиатските скити" и много интересните сведения на Петербургската палеоантропологична школа.Все пак,както СЕТИ настояваше"азиатски ските" е обширен,некоректен термин,касае различни етноси,а не един-единен
3.Дал съм лингвистични доказателства на ирански думи,в славянските езици-например БОГ е иранска...
и нямам обяснение,на различните археологически находки(и аз като тебе чета Чилингиров,Лесной,Вернадски,Гумильов+източниците,Иорданес,Теофан,Прокопий и т.н.основно в Либера.ру)и за това не налагам мнение,макар и да имам някакви теории...
Нямам и много време-иначе отдавна Боцманът ме съветва да посъбера нещата,да ги формулирам и да издам нещо,на полза роду

като казах Полза Роду,и ти писах за много неща преведени на руски и качени в Нета-ами направиха го руснаците....доброволно взеха преводите и ги качват ли,качват в Интернет,а има и арабски,персийски и всякакви други източници...чети и мисли!И то,това са съвсем обикновенни хора-инженери,учители,електрончици-с хоби История...А на български-почти нищо,само Иван Стаменов нещо прави(давал съм ти линкове,нали)...