Векиле, хванал си се за нещо, буквално като македонстващите в този форум и отказваш да видиш реалността.
Реалността обаче е грозна: за писнане на български език в бюрм-ски сайт или само за писане, че Б.Ю.Р.М. е населена с българи, банът не ти мърда. Тук такова нещо няма, но я си направи справка колко постинга има Македонец във форума преди да е баннат и за какво е предупреден. И дали примерно новият бюрм-стващ сме го баннали въпреки обидата, че тук сме "гъзомийци"?! Нека не преувеличаваме.
Колкото до твоите обяснения кое е забранено от правото и кое не, мисля че като адвокат имам достатъчно добри впечатления, а ти не се постара да прочетеш решението, към което те напътих. Ето защо ще ти дам достатъчно доводи кое е забранено и кое - не, а ти, мисля, че можеш наистина да ги оцениш.
Ето ти линк към самото Решение:
http://www.constcourt.bg/re1_2000.htm Изчети го хубаво, макар че достатъчно беше казано и по медиите.
А колкото до законността, ето ти малко членове от понякога позабравяния Наказателен кодекс на Република България, който си е в сила и е доста изчерпателен на места:
Чл. 105. (1)
Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
Чл. 109. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.)
Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп., бр. 75 от 2006 г.)
Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до десет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
Чл. 162. (1)
Който проповядва или подбужда към расова или
национална вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
...................
(3)
Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяние по предходните алинеи, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
Чл. 320. (1) (Предишен текст на чл. 320 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
Който явно подбужда към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора, чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин, се наказва с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от това, предвидено за самото престъпление.
Така че не бъди толкова убеден демократ, а по-скоро българин, който се придържа към законите на страната и не позволява поругаването на целостта ни и символите ни. Тъй както някои на запад от нас не допускат в частен двор да се пръкне паметник на комита, така и аз няма да позволя в моя двор някой да вее звездички, пропагандни материали и позиви и прочее скъсани гащи на отцепници и сепаратисти.
Мнението ти доста ме учудва и ме подсеща на едни седесарски изказвания от началото на 90-те, че при "демокрацията всичко може". Е, не може. В демокрацията също има ред и закони. И никой няма право да ги тълкува двояко особено в частта им за суверенитета.
За всичко останало си има форум - открит и достатъчно демократичен...