Автор Тема: Re: Македонското малцинство во Бугариjа  (Прочетена 50022 пъти)

Неактивен Komap

• Администратор
  • Академик
  • Публикации: 291
  • Респект: 28
Във връзка с тази тема: http://www.bg-history.info/smf/index.php/topic,1807.0.html

правя следното уточнение:

Ние, администраторите на www.bg-history.info сме били винаги толерантни към инакомислещите и към онези, които не изразяват мнението на мнозинството. В това отношение потребителят MAKEDONEC_MKD винаги се е ползвал с правата на всички останали, въпреки че не ползваше винаги български език (в каквото и да наречие) и въпреки че беше репликиран и опровергаван от всички останали. Това, че започна да се повтаря не беше някаква болка за умиране.
Но, опитът ни от всички сайтове, в които сме били модератори и администратори ни показва, че срещу наглостта и опитите някой да се прави на разсеян, се действа безкомпромисно. Иначе наглостта избуява и става правило за поведение.
В случая, заради повторно постване на забранен линк и забранена картинка, за което потребителят MAKEDONEC_MKD беше вече предупреден официално, същият беше баннат

Сайтът www.bg-history.info винаги е бил за свободни мнения, без значение на доказаността на твърденията в тях, но никога няма да насърчава сепаратизма и чуждия шовинизъм. Така че, въпреки явното ни неудовлетворение да забраним нечий достъп, смятаме, че банът е съвсем навремен и заслужен.

Желаем на всички останали потребители приятни минути с нашия сайт!

От Администраторите
« Последна редакция: Септември 02, 2008, 11:56:59 от Komap »
***Най-редкият човешки жребий е възможността да избираш!***

Неактивен Fallen_Angel

• Администратор
  • Академик
  • Публикации: 153
  • Респект: -658
  • St. Lucifer
    • Историческият портал на България
Re: Македонското малцинство во Бугариjа
« Отговор #1 -: Юни 11, 2007, 11:10:53 »
Само да допълня колегата. От страна на някои представители за човешки и граждански права се забелязват интересни поведенчески рефлекси.

По форумите, контролирани и намиращи се в македонски ръцие, писането на език, различен от македонски или српски се наказва с бан на момента, като всички теми се трият. Писането на македонски, от друга страна, също се наказва, ако не е съобразено с т.нар. "Македонска история".

Сътвотне това се ползва съвсем преднамерено и целенасочено от страна на фироми, за да "зомбират" масово и българските сайтове и форуми. Идеята е, ако някой македонец се усъмни все па дали това, което фиромите казват, е истина, то той да намери "нормалното" зомбиране и в българските сайтове. Поради тези причини хора като "Македонец" или не отговарят на фактите, или отговарят съвсем тенденциозно на определени неща.
+SantoDomini++

Неактивен valerika

• Професор
  • Публикации: 50
  • Респект: 1
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: Юни 11, 2007, 21:54:46 »
Модератори,вие страшно ми харесвате!Даже трябваше по- рано да го баннете тоя неосъзнат елемент./македонеца-не е заслужил правото да му изписвам с главна буква ника/ ;D

Неактивен minkovasilew

• Редовен
  • *
  • Публикации: 9
  • Респект: 0
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: Ноември 05, 2007, 11:25:52 »
 ;)жалко и грозно е човек да си знае народноста и да бяга от нея!БРАТЯ македонци ВИЕ просто сте БЪЛГАРИ!

Неактивен Komap

• Администратор
  • Академик
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2007, 13:18:24 »
Ето нови щрихи към нещата:  ;D

Един от хубавите македонски митове може да бъде онзи за славния певец и лирик Орфей (казват, че той е измислил и азбуката), който е живеел в Македония и по някакъв начин е натрапник в рамките на старата елинистична култура.
Това се казва в материал, публикуван в македонския „Утрински вестник” под заглавие „Орфей и Македония”, съобщи БГНЕС. С музиката на своята лира той омагьосвал дивите зверове и дърветата, дори скалите треперели от звуците на неговата музика. В Тракия и до ден-днешен по планините има няколко дъба, които са в същото положение, в които са били, когато Орфей е престанал да свири. Орфей е свързан и с топонима Македония - той е прекарал голямата част от живота си в Тракия и е известен, както казва експертът по гръцка митология, Робърт Грейвс, като крал на бистонците, одрисите или македонците.
Орфей е бил убит в Македония (тоест в западната част на Тракия, която по-късно била наречена Македония), пише още в публикацията. По-нататък се твърди още, че в християнската иконография Орфей е персонификация на Исус Христос лично! Християните най-често го представят как свири на своята лира, заобиколен от диви зверове. Което не е лоша символична картина на Република Македония, заобиколена от своите съседи, пише вестникът.

Неактивен vekil

• Академик
  • Публикации: 926
  • Респект: 29
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: Март 20, 2008, 19:12:01 »
Категорично съм против банята(имам предвид банването доколкото е най близко до афишираното употребяване на  български език в сайта)Едва ли българската култура и нация се е налагала по този начин.Ако се следват примерите на македонски и др. форуми, къде остава дистанцията между културоналагащата нация и примитивите.По вашата логика транстемпорирана в началото на средновековието още нямаше да има славянски държави.И немски - апропо.На кратко,- понякога хората по този начин просто търсят информация, доказателства разчупващи калъпа на личния си миниатюрен и същевременно единствен всеобхватен свят.Оборвайте ги, изслушвайте ги(прочитайте ги), съгласявайте се с някои  изходни постулати, съгласете се, хората Мислят.Това е толкова рядко срещано в настоящето, че трябва да се цени.

Неактивен Komap

• Администратор
  • Академик
« Отговор #6 -: Март 20, 2008, 19:32:35 »
Векил, жалко, че не си вникнал в моя постинг-обяснение за бана.

Не възразявам да слушам и чета всякакви мнения, но не мога да оставям в сайта хора, които публикуват символи - знамена, песни, линкове и други подобни на забранени партии, с доказана антибългарска насоченост.

България има свои институции и една от тях се е произнесла по този повод на 29. 02. 2000 г. Като българин, гражданин и родолюбец съм длъжен морално и законово да спазвам решенията на висшите държавни органи и да не допускам страничката ни да бъде проводник на беззаконие и сепаратизъм. Това е мое право, но и мое задължение...

Неактивен vekil

• Академик
    • Ел. поща
« Отговор #7 -: Март 20, 2008, 21:30:17 »
По горе пише забранен линк и картинка.И едното и другото не съществува в юридическия мир като наказуемо действие.Не цензурирайте посетителите.Нагледали сме се на YouTube така че, отразявайте предизвикателството достойно.Гьобелсовата пропаганда се изучава във всеки уважаван журналистически профил в хуманите инститюе и отрицанието и отхвърлянето от позицията на съдии е изиграла лоша шега на не един убеден в правотата си фундаменталист.Признавам винаги е по лесно да прекратиш, да сложиш кръст, да му теглиш една майна, че и един у суратя, ама не е ли по полезно да се замислиш и да представиш позиция, обмислена, защитена с доводи,  с източници, интердисциплинарни(обичам я тая дума),и да я повтаряш 100-200-700 пъти, ако трябва.Освен ако не те мързи.Как ли се е чувствал Паисий като не може да банне гръцките и српските фарисеи.

Неактивен обикновен лаик

• Участник
  • Публикации: 40
« Отговор #8 -: Март 21, 2008, 02:50:59 »
Векил, всичко това е много хубаво, общохуманните цености и така нататък, но освен тях във всички области на живота съществуват и правила. Форумите в нета не правят изключение. Съгласи се, че тук се срещат и си говорят съвършено непознати хора - отлична предпоставка всичко да се превърне за нула време в неуправляема анархия. Примери из нета - бол. Затова всеки посетител трябва да е наясно, че със самото посещение се съграсява с правилата, установени на форума. Админите нямат интерес насила да си гонят посетителите. Но са длъжни да подържат някакъв ред. Този форум, специално, е доста либерален и считам критиката ти за несправедлива и неоснователна. Трябва да ти кажа, че на много форуми за критика на модератор, админ или, не дай Боже, собственика, директно пращат под душа. Вместо търпеливо да ти обясняват основанията си.

Неактивен Torin

• Академик
  • Публикации: 167
  • Респект: 16
« Отговор #9 -: Март 21, 2008, 11:57:55 »
ТЕ и за това бързо прекратяват съществуването си, Лаик. Силно развитият нарцисизъм, съчетан с глухота /за чуждото мнение/ е доста често срещана болест из българските форуми. Наистина този форум прави изключение, за което поздравявам админите и модераторите.
"Не запретявайте човеку да казва това, що му е на душата, па ако ще и зехир да е" Андрей Ляпчев.

Неактивен Komap

• Администратор
  • Академик
« Отговор #10 -: Март 21, 2008, 13:24:59 »
Векиле, хванал си се за нещо, буквално като македонстващите в този форум и отказваш да видиш реалността.

Реалността обаче е грозна: за писнане на български език в бюрм-ски сайт или само за писане, че Б.Ю.Р.М. е населена с българи, банът не ти мърда. Тук такова нещо няма, но я си направи справка колко постинга има Македонец във форума преди да е баннат и за какво е предупреден. И дали примерно новият бюрм-стващ сме го баннали въпреки обидата, че тук сме "гъзомийци"?! Нека не преувеличаваме.

Колкото до твоите обяснения кое е забранено от правото и кое не, мисля че като адвокат имам достатъчно добри впечатления, а ти не се постара да прочетеш решението, към което те напътих. Ето защо ще ти дам достатъчно доводи кое е забранено и кое - не, а ти, мисля, че можеш наистина да ги оцениш.

Ето ти линк към самото Решение: http://www.constcourt.bg/re1_2000.htm Изчети го хубаво, макар че достатъчно беше казано и по медиите.

А колкото до законността, ето ти малко членове от понякога позабравяния Наказателен кодекс на Република България, който си е в сила и е доста изчерпателен на места:

Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Чл. 109. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп., бр. 75 от 2006 г.) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до десет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.

Чл. 162. (1) Който проповядва или подбужда към расова или национална вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
...................
(3) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяние по предходните алинеи, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Чл. 320. (1) (Предишен текст на чл. 320 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който явно подбужда към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора, чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин, се наказва с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от това, предвидено за самото престъпление.

Така че не бъди толкова убеден демократ, а по-скоро българин, който се придържа към законите на страната и не позволява поругаването на целостта ни и символите ни. Тъй както някои на запад от нас не допускат в частен двор да се пръкне паметник на комита, така и аз няма да позволя в моя двор някой да вее звездички, пропагандни материали и позиви и прочее скъсани гащи на отцепници и сепаратисти.

Мнението ти доста ме учудва и ме подсеща на едни седесарски изказвания от началото на 90-те, че при "демокрацията всичко може". Е, не може. В демокрацията също има ред и закони. И никой няма право да ги тълкува двояко особено в частта им за суверенитета.
За всичко останало си има форум - открит и достатъчно демократичен...
« Последна редакция: Март 21, 2008, 13:30:01 от Komap »

Неактивен vekil

• Академик
    • Ел. поща
« Отговор #11 -: Май 09, 2008, 20:31:34 »
Не си прав.Аз на мен и през ум няма да ми мине да участвам в македонски форуми. То си е все едно да пишеш графити на тарабата на кочината у заднио двор. Ще ги прочетат циганите кога краднат, жандарите да видят какво си написал на бугарски и некой албанец да види накъде дуе западниот ветер през изток.Не спирайте люгете да участват в бугарски форуме.Мен никой не ме спира в руски украински, белоруски сайтове.Напротив радват ми се.Ителигентни хора уважават добронамерените участници които просто предпочитат по голяма компания, разностранна и богата на информация.Това са форумите.Нормално е македонците да искат да се включат в българските форуми, и тук бих си позволил забележка към българските форуми като цяло -щот са си наши де (иди направи забележка на сръбските форуми ще те подкарат така че да не можеш да отговориш(не че не мога да псувам на български, цигански, турски, афганистански(имах състуденти не съм бил там),капански, еркечльойски, турлашки и т. н.), до скоро, 2-3 години форумите бяха про форма.Тоя сайт заработи бога ми не знам как и от кой е създаден но ми влезе в ежедневието.Представи си че живееш в Струмица - кабелната ти е 5 програми които разбираш и двеста и петдесет на немски, английски, японски, една на китайски и две на иврит.Албанските са неразбираеми а сръбските са като оживяло информбюро от времето на Сталин - Загубихме Брянск, Киев, Харков, Няма да дадем Сталинград.То нито едно от тия места не е руско, тем более Сталинград.Чудя се кое е сръбския  Сталинград - Косово или македония.Според мен е македония.Цялото битуване на србските племена е за сметка на донора България.Като кърлеж са се закачили и в зависимост от здравословното състояние на гигантския организъм донор, ту хапят проучващо ту смучат като обезумели, ту като мине близо някоя кучка веднага се покатерват на космите - току виж установили контакт с тамошните паразити. А какво е македония - в момента е гъза на кърлежа.Ако кърлежа захапи ще се напълни с кръв гъза на кърлежа.Пък нас българите бълха ни ухапала...

Неактивен vekil

• Академик
    • Ел. поща
« Отговор #12 -: Май 09, 2008, 20:42:09 »
...
« Последна редакция: Май 10, 2008, 10:25:36 от vekil »

Неактивен vekil

• Академик
    • Ел. поща
« Отговор #13 -: Май 09, 2008, 22:51:53 »
Векиле, хванал си се за нещо, буквално като македонстващите в този форум и отказваш да видиш реалността.

Реалността обаче е грозна: за писнане на български език в бюрм-ски сайт или само за писане, че Б.Ю.Р.М. е населена с българи, банът не ти мърда. Тук такова нещо няма, но я си направи справка колко постинга има Македонец във форума преди да е баннат и за какво е предупреден. И дали примерно новият бюрм-стващ сме го баннали въпреки обидата, че тук сме "гъзомийци"?! Нека не преувеличаваме.

Колкото до твоите обяснения кое е забранено от правото и кое не, мисля че като адвокат имам достатъчно добри впечатления, а ти не се постара да прочетеш решението, към което те напътих. Ето защо ще ти дам достатъчно доводи кое е забранено и кое - не, а ти, мисля, че можеш наистина да ги оцениш.

Ето ти линк към самото Решение: http://www.constcourt.bg/re1_2000.htm Изчети го хубаво, макар че достатъчно беше казано и по медиите.

А колкото до законността, ето ти малко членове от понякога позабравяния Наказателен кодекс на Република България, който си е в сила и е доста изчерпателен на места:

Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Чл. 109. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп., бр. 75 от 2006 г.) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до десет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.

Чл. 162. (1) Който проповядва или подбужда към расова или национална вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
...................
(3) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяние по предходните алинеи, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Чл. 320. (1) (Предишен текст на чл. 320 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който явно подбужда към извършване на престъпление чрез проповед пред множество хора, чрез разпространяване на печатни произведения или по друг подобен начин, се наказва с лишаване от свобода до три години, но не с по-тежко наказание от това, предвидено за самото престъпление.

Така че не бъди толкова убеден демократ, а по-скоро българин, който се придържа към законите на страната и не позволява поругаването на целостта ни и символите ни. Тъй както някои на запад от нас не допускат в частен двор да се пръкне паметник на комита, така и аз няма да позволя в моя двор някой да вее звездички, пропагандни материали и позиви и прочее скъсани гащи на отцепници и сепаратисти.

Мнението ти доста ме учудва и ме подсеща на едни седесарски изказвания от началото на 90-те, че при "демокрацията всичко може". Е, не може. В демокрацията също има ред и закони. И никой няма право да ги тълкува двояко особено в частта им за суверенитета.
За всичко останало си има форум - открит и достатъчно демократичен...
...
« Последна редакция: Май 10, 2008, 10:24:27 от vekil »

Неактивен Паган

• Редовен
  • *
  • Публикации: 6
    • Ел. поща
« Отговор #14 -: Май 10, 2008, 01:08:14 »
Ми... македонското малцинство...

То и аз тогава съм от това малцинство,
щото имам и македонска кръв във вените.
Ама съм и към тракийското, щото и такава кръв имам.
Но! Принадлежа и към мизийското малцинство,
поради същата причина.

Аз съм от всичките малцинства българи ;D
Животът е лайно. Да го настъпим заедно!

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.