И последно, но не по значение.. навлизане в темата за Сандански-(Сандански е повод за гордост на Сплескания Сур!)
.........
3...
Sur в Септември 19, 2011, 10:32:43 И онова за "Санданистите "е смешно.Според теб излиза,че трябва да се направи петиция за промяна на името на град Сандански,за да мирясаш в безпомощната си злобица Cry
Малей,не е лесно...мъка.. Първо, неясно е от къде уважаемият съфорумец черпи познание.. как ли ще да е това "според мене".. излиза?!От къде ли, аджеба излиза. Да съм писал НЯКЪДЕ, някога за петиция?! Да съм споменавал за смяна на име на град?! Да съм доверявал, искренно и честно, на събеседниците си, че тогава ще.. "мирясам"?!
Ами не съм!..
На подобни опити, да се използва развитата при македоноидите телепатична сила, бяхме свидетели всички ние, на форума, на няколко пъти..
..например тука бях прозрян в опити да участвам в древен комунистически обичай..
..Колкото до мис Стоун...недей по стар комунистически обичай я героизирай,
Да, обичаят "Героизиране на Мистоун" (така го произнасят комунистите-слято!) .. го знам.. не съм още участвал в него и нямах и такива намерения.. па и Сур ме предопруждава за това??!.. Той,обичаят е след Благовец, събират се комунисти по мръкнало.. във всяка група има Сплескансур и жени-комунистки (другарки) плюят отгоре му.. (на това викат "героизиране" - пълно название "героизиране на мистон")
По това, дали той от плюенето ще придобие обем-"респектиращ обем", както говорят едни американци от Проктър енд Гембъл в рекламата за Уош енд Гоу-или пък ще си остане пак сплескан.. другарките гадаят за Бъдещето..
При първия случай-много другарки, ще подкрепят едни сплескани приказки досежно "древноруската книжнина"!
При вторият-едни учени,скоро ще открият в Памир "добруджански ген"!
Та.. нито по стар комунистически обичай ще героизирам Миссстоун, нито смятам да правя подписки .. за промяна имена на градове!.. Да си стои Благоевргад, да си стои Сандански.. там... малко надоле по Петрич.. да си се радват македоноидите!..
Опитът на един сур , с помощта на телепатията,като сущий македоноид, да разбере какво баш мисля и какво се стремя да направя,па и да ми сложи едни думи в устата, се е уви провалил! Да,многоуважаеми опоненти-не сте успели точно да схванете моите стремежи и да ги изразите писмено.. може би щото не сте на 100% македоноиди!!?!
За Яне Сандански и "санданизма" нямах идея да навлизам в подробности.. само ще спомена, че зад понятия като "Независима Македонска държава"... "великобългарски.." "македонизъм"... "автономизъм" .. и т.н.. та зад тези понятия стои съвсем близо, именно нашият герой- ПИРИНСКИО ЦАР..!
Дали стремежът, към отделна Македонска държава, несвързана с България.. на ПИРИНСКИОТ ЦАР, е било нещо добро.. или е нещо лошо- всеки от вас читатели, съфорумци.. мисля ще прецени сам!..
А не искам да пиша, защото то всяко събитие има и плюсове .. и минуси..и единственно ЗНАНИЯТА и ДИСКУСИЯТА ще ни доведат до някакъв отговор.. за ролята на Сандански..
Да дискутирам тука.. със Сплескания??!
.."Всички ставали отомани, „никаква разлика между турските поданици не щяло да се прави, от каквато раса и религия да биха били те".
Заликуваха всички в царството на падишаха и, страшно е да се изговори, дотогавашните роби заговориха високо за свобода и напредък, за равенство и братство.
Това беше време на небивал ентусиазъм и национален подем... - пише развълнувано тогавашният министър-председател на България Александър Малинов.3
ВМОРО доверчиво свила знамената и слязла от планините, четите били претрансформирани в легални Български конституционни клубове (на оцелелия от куршумите на Паница Христо Матов) и в Народнофедеративна партия (на Яне Сандански) - те участвали в изборите за турския Меджлис (имали сме 4-ма депутати);
Яне Сандански дори се присъединил към младотурците и, кривнал юнашки калпак, влязъл в Цариград начело на своята въоръжена до зъби чета
(може да се каже, че след Тервел, Сандански е вторият българин, влязъл триумфално със своя войска в столицата на Източните императори)...
Всичко обаче се оказало бошлаф: „Всички ставали отомани" не означавало равноправие на всички народности в отоманската империя, а бърза отоманизация, сиреч асимилация на друговерното население;