Автор Тема: Румелия - Македония  (Прочетена 6778 пъти)

Неактивен vekil

• Академик
  • Публикации: 926
  • Респект: 29
    • Ел. поща
Румелия - Македония
« -: Април 03, 2008, 15:01:11 »
Опитвали ли са румелийските активисти на Съединението да координират действията си с комитетите в Македония.Не съм срещнал нищо по въпроса.Логично е, така или иначе се предприема действие без санкцията на Великите сили, да се разшири ефекта.Интересуват ме и най малките сведения в тая посока.

Неактивен borhes

• Знаещ
  • Публикации: 130
  • Респект: -18
  • Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών
Re: Румелия - Македония
« Отговор #1 -: Април 03, 2008, 16:20:58 »
Преди да разсъждаваш над всичко това имай в предвид, че за възникването на Румелия , Русия има тежката дума/не случаино имперска Русия се обявява за наследник на Византия/. Самите 'румелийци' научили за новата държава дни преди обявяването и. По късните процеси идват следствие на българското самосъзнание на най-верните Българи - родопчаните.
edit:Има предположения ,че ако трябва да търсим корените на 'античните' българи това ще е някаде Рупчос , Гела и Гоце Делчев.
« Последна редакция: Април 03, 2008, 16:24:50 от borhes »

Неактивен vekil

• Академик
  • Публикации: 926
  • Респект: 29
    • Ел. поща
Re: Румелия - Македония
« Отговор #2 -: Май 09, 2008, 23:56:45 »
Румелия е турското име на каазата - тук Руското имперство няма пръст.За най верните българи не съм чувал но едва ли ще са в Гоце Делчевско.
« Последна редакция: Май 10, 2008, 10:10:22 от vekil »

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.