Хайде и от мен: Честита Баба Марата на всички в този форум!

--------------------
Атиле, ти тази приказка къде я прочете, че я разказваш сякаш там и тогава си бил? Направо ми се зави свят, братко, след като в пет изречения обиколих цяла Евразия и проследих развоя на сто езика…

Но дай сега ред по ред да те питам, а ти, ако искаш, да ме светнеш по въпросите…
Защо наричаш българите „булгари”? Това прочит на кой етноним е и откъде е взет?
И откъде я дотътри тая „черната вълча глава”, че направо потреперих от хорор?

Къде се е веел тоз триъгълен червен байрак, на който /вместо сърп и чук/ лъсва тая глава?
Какви са магиите, правени с конска опашка и с мартеница?

И преди другите въпроси – едно уточнение: и аз съм против термина „прабългари”. Хубав или лош обаче той означава „древни българи”. Древни българи, приятелю, означава нашите предци – на баба ти баба й, че на нейната баба баба й, и тъй назад до 4 век. От там пък назад – наистина е тъмна Индия. Само че, ако си останеш в търсенето на предците ни тук, на Балканите – всичко ще си е светло-светличко като чистокръвен трак…

Ама това е друга тема…

Тъй. Следващи въпроси:
Ти написа:
„Булгарите са били не етнос а народност състояща се от множество племена и родови съюзи.” Та да ни кажеш, собствено, като каква е разликата между етнос и народност? Щото за мен е едно и също, де. И кои са тези племена и родови съюзи на Булгарите? И най-важният въпрос: ЗА КОЙ ВЕК СТАВА ДУМА, БРЕ ЧОВЕК? Ако е за 21 век – да, съгласна съм – вече сме си досущ племе, разпадащо се на родови съюзи, без етнос, щото ще обидим циганята…

От следващия ти текст не мога да формулирам въпроси – в истински хаос са завихрени славяни, огузи, вълчи глави /булгари/, изт. арийци + иранци + деца с предпочитание към майчиния си език, забравили бащи и родове. Само Ной липсва в това библейско множество, но оказа се, че той също наднича – от Книжицата на Паисий. Нещо повече – именно „Историята” на Хилендарския монах, уточни все пак, ти е била източник за тази революционна почти библейска приказка…
Атиле, ти чел ли си Историята на Паисий? И знаеш ли историята на тази История – как е написана, кои са източниците, които ползва Паисий, защо е написана и прочее въпроси…
И накрая – като сме славянобългари, братле, защо държавата ни се нарича България? А?

П.П. За другата библейска сага не питам, че много ще стане. Макар че колоритът й е неподражаем: Коледа, Духа(Ангела)на Светлината и Живота Карга-Мар, Кам-Бояните(шаманите) във вид на черен гарван или на бял кон, жертвенно дърво и най накрая мартениници с пожелания към Карга-Мар.
Да, приятелю, трудно е за вярване това. Но пък ме развесели по първомартенски!

Поздрави!