Това че всеки може да пише каквото си иска, съвсем не означава че е задължително да го правите.
Кой каквото напише - с това ще бъде запомнен.
"Поради липсата на знания хората не могат да ме разберат. Колкото по-малко ме разбират, толкова по-скъпоценен съм." Лао Дзъ
За нехайството на българина и дейността на учените освен забравения календар имам и друг пример. В Копривщица има една Керекова чешма, която е съградена през 1781-ва година но датирането е направено с букви "Турция ке падне" ако се сещате за "Под игото". По някое време е била разрушена и са решили да я възстановяват но възстановителите и те сложили камък с надпис и датиране с цифри 1751-ва година. Така си е стояла чешмата с две датировки на две различни години цели седемдесет и пет години. Едва миналата година аз усетих грешката, та я поправиха и за събора чешмата беше в прилично състояние.
http://www.panoramio.com/photo/39028092 Никой не се старае да разбере, а искат доказателства и документи с подпис и печат при положение че и с днешното летоброене не са наясно понеже е никакво ( прието на гласуване с мнозинство и несъгласните са убеждавани с огън, меч и отрова ) и само питат без да четът.
Още един пример - Левски е роден на 6.VІІ но по нов стил го отбелязваме на 18.VІІ. Обесването му обаче е станало на 6.ІІ, а го отбелязваме на 19.ІІ
Просто хорицата си карат ей така някакси, а на това отгоре и предявяват претенции че знаят и не може току- така някойси да им обяснява нещоси.