Не мисля че Орфей и брат му имат нужда от доказателства че са българи.
--- Аре сега и брат му ! Ами сестра му ? Аз разбирам, че нямаш аргументи, от което се определя и "нуждата" ти спрямо Орфей.
Ако не си чел "Веда словена" прегледай я и ще видиш че и там го е възпял народа или мислиш че родопчаните са помаци, а помаците не са българи.
--- Ами те и гърците са възпяли Орфей 1000 г преди "Веда словена" - значи и те са българи. И българите "възпяваха" Крал Маркс - значи са германци. Ами възпяваха и Ленин - значи са рашъни. Кучките ми възпяват Луната при пълнолуние - значи са лунатички.
Въпросът за връзката между "Линеар Б" и писанията на Г. Сотиров няма отношение по въпроса за това че сме си имали писменост и архиепископия преди 800-ната година и за това посочвам писанията на гореспоменатия който пише за налагането на финикийското писмо по времето на Орфей без война, което означава че финикийците също са българи - просто по това време са управлявали финикийците, както по-късно управляват македонците.
---- Тъмна Индия е "времето на Орфей", Балкане, та да се позоваваш на него. "Финикийците също са българи" - браво.
За тези които са построили храмовете-гробници в могилите също пише че са "траки" но има артефакти датировки по българският календар и други чиито орнаменти са символи от системата на Българския календар.
Коментирали сме въпроса и не е като да нямаш информация по него НО ...
--- Тези символи са от Пиренеите до Хималаите и от Балтика до Африка - значи все българи. . .
Доколкото си спомням ти качи снимки за писанията на протоспатария Филотей по времето на Лъв през 800-та годна - 6 308-ма.
--- Не си разбрал. Писанията на протоспатарий Филотей са най-вероятно от времето което указва Легата. НО инфото използвано от Филотей не е от това време. Това са по-тънки работи, не е като лафа "тези са българи, защото са възпявали Орфей", а Орфей е българин, защото е в песните йм.
Поздрави.