Напоследък доста четох и доста писах за "Словото.." вкл и цитирах твоето сравнение на "Слово.." и "Дъщерята.." НАИСТИНА има тавталогия,според руски изследователи,но тя показва,че е имало по-старо произведение за НАШИЯТ Игор,за събитията в 945,като части от това произведение са взети и направо са сложени,в произведението отнасящо се до събитията 1185-1186 година!
Та НАИСТИНА има няколко княз Игоревци,което не променя основният смисъл на твоят пост!
Защо тръгнах да правя забележки-ами подразних се

дето ми даваш акъл-да чета ли СЕТИ с интерес или не..
Не знам дали тоя проф.Добрев си е ОНЯ проф. Добрев...ако и да спорех с оня-то той си беше интелигентен!
А тоя бърка в ОТДАВНА доказаното "руски кораби" което и в руските сайтове си е признато,че е ставало на въпрос за "червени" кораби..
Та дали тоя е СЕТИ от форумите

май наистина не е..пък и как говори "завета на Симеон" и т.н.
Що се отнася до Григорий..че е патриарх(това го бях чел в сайта на Чудинов май

не помня точно)..ами това вкарваше доста добра логика на темата за Константин Порфирогенат
1.Съществува български Архиепископ-Григорий,който отива при римския Император Константин
2.Няколко месеца преди това,според едни твърдения на един Йончев,Константин е НАПИСАЛ ако дойде българсдки първосвещенник как трябва да се посрещне..но не го така посреща-ерго,не Константин е писал това,а други хора,доста по-рано!
Ако Йончев аргументирано оспорва Григорий (като български църковен клирик никой не го оспорва-оспорва май само дали е бил Глава на Църквата-явно е и защо е в Киев-защото княгинята там е Българка!)то аз не искам напразно да споря,още повече че на моята теза,за Киев,Боян Магьосник,Олга,Десятинната Църква в Киев и т.н..и нормален български презвитер върши работа..
Куманите,според мене,са си група от етноси,а живеещите покрай Яш(Ясы) са си яси-аси може би осетинци-алани?!
Наистина има НЯКОЛКО княз Игоревци,ама това не е важно за разглежданата теза..
НАИСТИНА СЕТИ си беше начетен,и Наистина името му е проф.Добрев, ако и да бе заядлив, та дано това е той...