По принцип.. съм 99% съгласен!
Наистина, след като ,разни хора пишат за Белинсхаузен че е руски офицер, що не пишат и за Алфред Розенберг, че е руски инженер

.. и за Врангел и Капел-че са руски генерали??!
А Розенберг е само по баща с произход од русифициран германец- а мисли, и пише в дневника си на руски , но отива в Мюнхен .. и с това САМ се определя, като немец, и не какъв да е немец, а немски патриот!! Дава живота си,за Германия, след съдебното разбирателсто на американския съд в Нюрнберг, за германската идея!!
Второто което обаче ще зачекна- как така холандци, фини.. и германизирани племена от Ливонския и Тевтонския Орден ... , стават първо немци, а после и руснаци!
Ами така, катко и Хайредин Барбароса (бил е риж българин,май!!

) става ТУРСКИ адмирал!!
Така, и както прибалти, угро-фини, тюрки и славяни са станали руснаци- приемайки старобългарски за език, който да ги свързва! (за подробности-да се чете Симчо

- в разни форуми, и Чилингиров!!!)..
... а болшевиците - не само първоначално се борят С ВСИЧКО което е гордоста на Руската Империя, с всички нейни успехи , с нейните дворяни, с нейното офицерство, с нейните експедиции ,не забравяйки да твърдят,че това го е създал "царизма" ... а после, изведнъж , се оказват гордеещи се , с тези именно постижения и с тези императорски офицери ??!
Въобще болшевиците, страдат от нещо, като духовно раздвояване..

..
Правилно и Юденич.. , и Капел.. и Унгерн, и Колчак.. не изоставят сънародниците си, с които са живяли заедно, от деца, в добро и лошо, в една държава.. а се сражават с многократно превъзхождащите ги,червени орди!!
То най-лесното да кажеш.. "бе аз съм май германец" или "бе аз май съм си естонец" .. и да напуснеш фронта и да изоставиш частите , които ти вярват и на които си командир , и да идеш да живееш в Мюнхен!
За Княз Юсупов, дали е "булгар" по етнос - чакам дълбокомислените разсъждения на Джумбурлу!

За картата .. ами, доколкото четох- в тази карта е така обозначена бреговата линия на Антарктита, както би била, ако я няма ледената шапка!..
Което е възможно - или ако се гледа от спътник с апаратура .. или, ако е картографирано, при много по-топъл климат на Земята..
Ама само съм чел - и не коментирам!!? Какво да кажа??! Данни нямам!!Пък съм и с един от най-ниските рейтинги в този сайт- аз ли акъл да давам??!
ЧНГ и от мене, поздрави и благопожелания за всеки!