Сега-името "хазари" не се споменава в никакъв български източник..нито пък славянски..В ПВЛ си е"козари" в Житието на Кирил и в Краткото на Методий..ами и там и другаде си е "козари"!..Какво му е окепазяването на името?!Ами на български дойч са си "немци"!Ама какво-неми ли са?И окепазяване ли е,ако казваме "немци"!?
Просто на български си е така-произлязло е,по някакъв начин от нещо..Оборище,например е от обор,а Търново е от трън,ама това не значи че използвайки това прието название,"окепазяваме" каквото и да е..."хазар" явно ще да гръцко или друго видоизменяне на названието "козар"...Що да се гаврим с името,ако използваме названието на българите..ами те са общували тогава с козарите,те са ги наричали по този начин!Да се използва гръцкото,а не българското название,в български текст,според мене си е по-голяма гавра,ама нейсе..не ми се ще за второстепенни неща да се задълбавам.
А иначе,се опитай повече да мислиш и по-малко да се заяждаш...
ето ти го ПВЛ с КОЗАРИ.." владЂша, послЂ же самими владЂша; якоже и бысть : владЂют бо Козары князи рускыи и до днешьняго 12 дни...... Нь мы на преднее 14 возратимъся 15. И 16 по сих 16, братии тои В, приидоста два Варяга и нарекостася князема: одиному бЂ имя Асколдъ, а другому Диръ; и бЂста княжаща 17 в КиевЂ, и владЂюща Полями; и бЂша ратнии съ Древляны и съ Улици
но козари ли,използваш или друго-не е толкова важно,както виждаш не се заяждам излишно,Защо аз го употребявам ли-ами не да се гавря,според мене на български си е било Козари и ако искаме,така би трябвало да го употребяваме и сега!
..впечатли ме друго-твоята страст към установяването на фактите собственоръчно ..-Атил:"Иди да го провериш къде тече Дон!Аз съм бил там 9 години и отдавна съм си направил проверките..
Девет годин,си се скитал,без дом,без сън,без покой...!не си се доверил сляпо на науката География...поклон!