Автор Тема: Има ли светлина в тунела  (Прочетена 11895 пъти)

Неактивен kovak

• kovak
  • Новодошъл
  • Публикации: 2
  • Респект: 0
    • Съединението прави силата, но разума крепи мира!
Re:Има ли светлина в тунела
« Отговор #45 -: Октомври 09, 2011, 20:15:29 »
Новото правителство ще оправи ли бакиите?Или това май се оказва поредния фойерверк?Ще бъде ли Бойко Борисова България България на просперитета?

Аз лично се надявах, че ще е така. Но днес като ставам сутрин виждам същите проблеми, които виждах и при тройната коалиция. Корупция, не изпълнени обещания и лицемерие.

В партията на ГЕРБ имаше по - голями проблеми от колкото във всяка друга.
Така че мисля че няма Бойко Борисува България да просперира, въпреки че евала му, че кризата не е като в Гърция. Но за другото, което е направил всеки, който и да бе на власт щеше да го направи!

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2011, 08:56:48 »
Да бе. . имам познати от Гърция .. и ние сравнени с тях сме... уффффф..  >:(  >:(
Благодарение на ГЕРБ, викаш, е така??!

Мене, като осъзнат националист ме интересува и какво ли ще стане с Цар Киро?!
Македонистите бяха малко- едни сплескани сурове, от ОМО-"Илинден"- навремето ни излязоха  и си ги досплескахме сами...
Ама царкировците са много, а патриотите сме малко, как според тебе ще може да се реши този проблем?! А не са само царкировците, то имаме и с Киролюби и продажни медии, със скъпоплатена пропаганда,с действия срещу нас, да се борим..  как ще стане?!?

А за разликата Гърция-България.. в момента, те съветвам да се поинтересуваш...! Има я, тази разлика,според тебе, заради ГЕРБ?!

Неактивен kovak

• kovak
  • Новодошъл
  • Публикации: 2
  • Респект: 0
    • Съединението прави силата, но разума крепи мира!
« Отговор #47 -: Октомври 11, 2011, 23:52:31 »
Да бе. . имам познати от Гърция .. и ние сравнени с тях сме... уффффф..  >:(  >:(
Благодарение на ГЕРБ, викаш, е така??!

Мене, като осъзнат националист ме интересува и какво ли ще стане с Цар Киро?!
Македонистите бяха малко- едни сплескани сурове, от ОМО-"Илинден"- навремето ни излязоха  и си ги досплескахме сами...
Ама царкировците са много, а патриотите сме малко, как според тебе ще може да се реши този проблем?! А не са само царкировците, то имаме и с Киролюби и продажни медии, със скъпоплатена пропаганда,с действия срещу нас, да се борим..  как ще стане?!?

А за разликата Гърция-България.. в момента, те съветвам да се поинтересуваш...! Има я, тази разлика,според тебе, заради ГЕРБ?!

В момента малко се отдалечаваме от темата, но все пак...    ???

"г-Н" Рашков не е единствения, който не е плащал данъци и си мисли, че всичко му е позволено. Проблема е, че той е удобен на всички партии. Те му плащат и той вербува големи "цигански" маси да гласуват за еди кой си, и за това той е "ЦАР". Ако някои медии не бяха раздули случката така и щеше да си остане. Просто случката беше удобна на дадена партия и тя се разду, ако не беше и скалъпена нарочно, за да се вдигне шум. Защото се знае, че в момента нервите на народа са опънати.

Но пак ти казвам, Рашков не е единствения има още много, и те не са от ромски произход... ???

Относно Гърция, не ме интересуват особенно, интересува ме тук. Лъжат ни, че сме добре, е то всъщност някои са добре, а за други е вечна криза. Радвам се, че имам някаква работа, макар че бих излязъл на площада за да си поискам по тлъста заплата.

Относно патритизма. Какво значи патриот? Патриоти ли наричаш хора дето излизат и скандират циганите на сапун, но после се прибират в къщи и си изхвърлят боклука през балкона?

Патриот ли е този, който заедно с 10 други е пребил един циганин?

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #48 -: Октомври 12, 2011, 00:38:35 »
1.Щом не се интересуваш от Гърция- не я споменавай като пример.. Но все пак  я даваш като отрицателен пример.. и се радваш, че  такава ситуация, като тяхната, ние сме избегнали.. Пак питам-ами каква е аджеба тяхната ситуация, а каква нашата?!

2.Ситуацията с Рашков (ТИ говориш за данъци, а аз нямам точно това в предвид)
   -Рашков завзема 84 дка от землището на селото. Това е наша земя, моя и твоя- на Българската Държава, на българските граждани.. ние имаме наши представители, кмет, полиция, прокуратура, които ни пазят интересите!
   -загражда полските пътища и хората не могат да си отидат до имотите.. слага КПП-та из улиците
   -кметицата на Катуница реагира, а общинските съветници в община Садово завеждат дело срещу него
   -Рашков започва лична вражда с държавните служители, на няколко пъти със закани и задържания той въздейства и на журналисти от "Марица","Пловдивски Новини" от местни телевизии тръгнали да осветяват дейността му из селото ..
   -строи незаконен хотел в Пловдив, като влиза в личен конфликт с държавните служители опитали се да го спрат..
    -враждата му, със семейството на дългогодишната селска кметица ескалира и след закани от негова страна на 21 в селото пристигат едни хора с едни коли от Столипиново. В резултат от инцидента  племенникът на семейството е, както се твърди, умишлено убит..
    -извършителят-шофьор се укрива из къщите в имението на Рашков.. натрупват се хора-съселяни които искат той да бъде арестуван.. заслужава да се спомене, че доста хора, са пострадали от разпищолените синове и внуци на "Царят".. има например сведения за безнаказано изнасилване на няколко момичета...
    -Рашков веднага се обажда на жандармерията и тя идва да го охранява. Идването на полицейските служители, дава възможност извършителят отнел човешки живот, да напусне селото и да отиде по търговия в Турция??!
    -При опит от хората, да бъдат спрени коли и да бъдат проверени лицата , са блъснати умишлено още 5  души  (вкл и 3-ма полицаи).. и този извършител-шофьор, първоначално не е задържан.. Няма заградителни мероприятия по пътя за Пловдив, няма патрулки, няма преследване...
    -след няколко дена, оживена търговска дейност в Турция, шофьора-убиец се предава.. Под сурдинка се говори,че това е съвсем друг човек, на когото са платени 50 000.. и който, като почне съдът след години, ще се окаже че е с алиби..
     -всички събития,така описани от мене , бяха определяни от медии, политолози, властимеющи, журналисти като "прояви на екстремизъм".. беше действано твърдо, от страна на силите на реда и това бе споменато като "даване на знак"
     -наистина бе даден знак.. най-малкото на всички селски кметове. Ако някой ромски клан, заеме някаква общодържавна собственост, моя и твоя- на нас- Българските Граждани, на Държавата ни, да не се намесват и да не влизат в конфликт, защото никой няма нито да ги защити, нито да им въздаде справедливост. Събитията бяха знак и към всички представители на Държавата-няма да бъдете защитени от нейният апарат! Редови полицаи, кондуктори по влаковете, горски стражари, контрольори по автобуси, социални работници, инкасатори, инспектори по незаконно строителство, служители от отдела за Защита на Детето и т.н ... всеки от вас може да е в положението на кметицата от Катуница и нейното семейство . Да се знае, че зад гърба ви няма никой- ни институции.. ни общество,ни медии, ни журналисти- сами сте, срещу ромските кланове и агресията..!И даже ще бъдете и упреквани, от представители на обществото!

--------------------------------------------------

Та за загубен млад човешки живот те питам.. за 19 годишно българче.. не само за данъците.. И дали хотелът му в Пловдив, ще бъде най-накрая съборен, така както бяха съборени пристройките на българите в Несебър? А къщите му?!
-----------------------------------------------------
А патриот е който обича Отечеството си.. от латински- Патрия! Това поне го има в Интернет. Естествено, ако човек си изхвърля боклук през балкона, той не може да бъде патриот, както съвсем правилно твърдиш!  

Но ако смяташ,че не пишем по темата-да спрем..! Аз лично нямам идея да се задълбавам в подробности по гореописаното... достатъчно се коментира на много места.. Стана ми интересно, как така сме спасени от дереджето на Гърция (а то наистина НЕ СМЕ на дереджето на Гърция) и кому трябва да благодарим за това..
П.П за нападения на 10 души, та да набият циганин не знам.. но знам за около 4000 нападения (до сега - м. октомври) над имуществото, живота и честа на българи.. при това жертвите са най-вече беззащитни старци.. но по темата мисля да спра..
А за боклука и изхвърлянето си прав- и не бива проблемът да се подценява! Всяка година  в Столипиново например, се дават няколко десетки хиляди, за почистване на огромни купчини подобни изхвърлени боклуци през балконите!
« Последна редакция: Октомври 12, 2011, 01:13:39 от sim4o »

Неактивен Pomak

• Академик
  • Публикации: 298
  • Респект: 21
    • Ел. поща
« Отговор #49 -: Октомври 12, 2011, 15:55:03 »
Сплесксан Сур!!

ТИ, който ПОСТОЯННО постваш мои мнения, сега въпиеш, кой знае защо.. ....
например ето тука.. Публикувано на: Септември 24, 2011, 22:07:18Публикувана от: Sur преди два поста само..!
.. просто вземам отношение бе, сплесканяк.. все пак мнението постнато от тебе е МОЕ!!!

Каква светлина бе,ми то простите се налагат навсякъде.....хора незавършили 5 клас!
====

Това вече е от мен: Излезте на слънце бе, шашкъни! И не чакайте отпред или отзад ще ви връхлети влакът!

Хем не искаш в да има мои мнения.. хем ти самият ползваш моите преценки, анализи, факти и коментари!.. .. И аз да не взема отношение? Що?.. ..

Освен ,да ти кажа ,че си пълен нещастник,няма какво...
Остави поне тази тема,в която си публикуваме мнения за скапаняшката държавица,не оповръщана !
А като държавата МИ-България-някакъв сплескан сур, счита за.. цитирам го.. Публикувана от: Sur  на: Септември 25, 2011, 16:12:23 скапаняшката държавица друго не ми остава- освен да му кажа.. да отива тогава в БЮРМ.. при македоноидите!!

Значи България за македоноидите е.. скапаняшката държавица

Ех Ванчееееее.. къде си с Манлихератаааааа...!! .. Ей ги, пак изпълзяха сплесканисурове.. Трябвало е, до девето коляно навремето, трябвало е!!

Симчо,
Що се идосваш бе човек? Да не би да не си съгласен, че България днес не е държава? Даже ми се чини, че "кочина" е по-точно - не толкова заради окаяното й състояние (да не кажа осрано) ами защото се управлява от 10 000 семейства свине и няма друг изход освен изтрепването им - тера фантазия обаче. Неотдавна четох едно интервю с Георги Константинов, днес на 78 г., един от най-преследваните от комунистите анархисти. През 1953 г., 20-годишен, взривява паметник на Сталин - не помня къде - и е осъден на 20 г. затвор за тероризъм. Та той казва, че на последното събиране на урода Горбачов с ръководителите на Запада, мисля беше в Рейкявик, най-после е получил уверението на Запада, че никой от висшата номенклатура - разбирай вътрешното БКП - няма да бъде съден за престъпленията които е извършил пряко или като съучастник, нито ще се пипне натрупаното (сиреч накраденото) им богатство, но трябва да бъдат верни кучета на Запада, т.е. на САЩ и Англия. а затова е тая арогантност и самоувереност при нашите свине-олигарси и политическия т.нар. елит.
Помака

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #50 -: Октомври 12, 2011, 18:28:20 »
Бате Владо,
с тебе си имаме раздумката, та да се опитам да обясня позицията си..
1.Наистина,България е в окаяно положение. Даже съм много, много голям песимист.. и за циганизацията и за бъдещето и за образованието и за бъдещото поколение дето идва, и за политиците...
2.Да, ама ние сме които трябва да си я оправим- ще кажеш -" Ами ти, Симчо що си хвана дърмите и си в Германия?!".. в момента съм си в България, ще ти отговоря, по лични и семейни причини се върнах от месеци и съм тука .. родители имам и аз, семейства и т.н.  и винаги съм знаел, че съм си българин, ще дойда един ден в България! И да ти кажа-единственно икономически причини ме накараха, преди повече от 15 години да замина.. Иначе германците, убеден съм в това, не са с нищо повече от нас.. а то няма и германци-то са поляци, сърби, хървати, руски немци,българи (аз с подобни хора дружа по на бира след работа) и турскоговорящи немци ... а уж "родените чисти" германци са поне 1/3 с фамилии като Радац,или Ковалски,или Мазуркевич, или Прохаска..
3.Каква е държавата ни-ами велика е! Имала е и падения и възход.. зависи от който е начело! Да се плюе по Българщината не возприемам!!.. от нас зависи да я въздигнем Държавата ни .. първо-с открване истината за миналото и! Което ти и аз се опитваме да правим!
И с ясна позиция.. навреме изказана... и активност!

Неактивен valerika

• Професор
  • Публикации: 50
  • Респект: 1
    • Ел. поща
« Отговор #51 -: Октомври 28, 2011, 20:13:36 »
Прав си ,Симчо..........ние трябва да си оправим държавата!....Ама що ми се струва,че само ти,аз и още пет човека го мислят...понеже останалите или гледат как да хванат пътя към Запада да работят като гастарбайтери,или......изобщо не си задават въпроса за държавата!И чакат,ли чакат Бойко ли ,друг ли да ги оправи!Я гледай пак по изборите какво става.........особено пък при нас,Кърджали.......Господ да ни пази!

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.