Автор Тема: ЕС - вчера, днес и утре  (Прочетена 2661 пъти)

Неактивен Тонко

• Редовен
  • *
  • Публикации: 21
  • Респект: 0
ЕС - вчера, днес и утре
« -: Април 04, 2010, 15:25:05 »
Заедно с още трима съученика работим по проект "Врати към дипломацията" към държавния департамент на САЩ. Виждам, че в този форум има доста интелигентни и трезвомислещи хора и ми е интересно вашето мнение относно нашата позиция
http://web.hit.bg/europe/

Неактивен Атил

• Академик
  • Публикации: 296
  • Респект: -8
  • Булгар
    • Ел. поща
Re:ЕС - вчера, днес и утре
« Отговор #1 -: Юли 14, 2010, 20:22:49 »
Разглеждах форума с горчилка в душата и вниманието ми привличе заглавието на тази тема...Защото в него се съдържа смисъл за битието ни и бъдещето повече от всички юнашки или пораженчески разсъждения за миналото.За съжаление нищо не можем да върнем назад и да го поправим.Реших да видя съдържанието и не се разочеровах!Чудно ми е ,че никой не е писал по темата,затова ще ми е интересно да видя мнението на Sur например,който разбира смисъла на Монархията и т.н...Разбира се и на всички останали потребители.Нека не се забравя,че Вълчото племе е живо и самият аз съм жив пример за това.Ако решим да възтановим МКС-О то сигурно бихме сътрудничили с тези младежи.Истинският човек трябва да вярва в Бога и никога да не губи надежда!
« Последна редакция: Юли 14, 2010, 20:25:25 от Атил »
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

Марк,4:22

Неактивен Sur

• Академик
  • Публикации: 487
  • Респект: -24
  • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
« Отговор #2 -: Юли 14, 2010, 20:55:29 »
Нямам капацитет на експерт в политиката и ще отговоря съвсем лаишки.
По своя замисъл ЕС е някакво своеобразно копие на САЩ.Но,това което е САЩ никога не може да се случи в ЕС по много причини
-САЩ са "млада"държава.Всички там са пришълци/независимо от колко време/.Всички тези пришълци ЗАЕДНО са ..написали правилата на играта/образно казано/.Тоест,правилата са едни и същи и или ги приемаш и живееш там,или си ходи там отгдето си дошъл.Впрочем,едно от нещата за които аплодирам САЩ е,че закона важи за всички в ЕДНАКВА СТЕПЕН!
-Сащ са президенска република.Докато членките на ЕС са с различна форма на управление!Това е изключително важно,тъй като всяка от тези форми на управление е носител на спесифика и не е възможно да бъдат приложени някои от правилата на играта на ЕС в някои от държавите.
-САЩ отдавна си знаят валутата.ЕС до момента се проваля тотално в налагането на еврото!
А НАЛИ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗАРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ!Защото и геополитиката в основата си е ..икономически интереси!?!
Още нещо в полза на САЩ.ВЪТРЕШНАТА УБЕДЕНОСТ НА ХОРАТА,че живеят на възможно най-доброто място..в Света!Е, те това за мен е най.важното.ХОРАТА!Щом един народ обича държавата си,значи всичко е ...ОК! ;)Европейците по принцип ...псуват държавите си.Наскоро се върнах от Италия.Италите,също като българите си псуват държавата.Гърците,чехите,немците..Абе,нямам познат европеец,който да е доволен от дъпжавата си..Е?При това положение как да се очаква ,че тези хора ще бъдът щастливи в ЕС?..
Много може да се пише..ще продължим!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен Тонко

• Редовен
  • *
  • Публикации: 21
  • Респект: 0
« Отговор #3 -: Юли 15, 2010, 16:28:57 »
На въпроса
А НАЛИ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ЗАРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ!Защото и геополитиката в основата си е ..икономически интереси!?!

Отговора е много прост и се крие в идеологията на глобализма. Според глобалистите ( сиреч империалистите, поне за мен ) политиката трябва да се ръководи само и единствено от икономиката. Това е и причината технократите да оправляват Запада в момента. Вместо политик получавате мениджър, вместо да се развива малкия и средния бизнес получавате големи корпорации. Схемата е съвсем проста. Естествено теорията им е повече от глупава и е на път да се срине. Кой ще понесе последствията е ясно - обикновените хора.

Неактивен Sur

• Академик
  • Публикации: 487
  • Респект: -24
  • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
« Отговор #4 -: Юли 29, 2010, 19:12:36 »
Всички сме "обикновени хора",погледнато по-..философски ;).Въпросът е в това ,че всеки сам е отговорен пред себе си и семейството си дали ще позволи този "глобализъм"да го обезличи.Това си е самостоятелен процес,изискващ много морални качества и задължително вяра в Бога,която дава на човек изключително много самочувствие и нравствени сили.Погледнат от гледна точка на Православието,човекът е "Храм Божий и Духът Божий живее в него".Живеейки с такова самосъзнание няма начин човек да допусне манипулации по отношение на личността си.Едновременно с чувството на отговорност пред Бога/да се живее според Неговите "правила/,вярата дава и изключително чувство на своеобразно чувство на ....недосегаемост от обикновени човешки "капани" ;)във всеки аспект на това,включително и политически.
Или,малко като на шега-спасяването на давещия се,си е дело на самия давещ се,дет се вика.Поздрави!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.