Дали наистина не разбираш или само се правиш, че не разбираш?
--- Здравей,
Нали това дискутираме тук Легат, кой какво разбира от текстовете, защото очевидно „разбирането” ни е различно. Моето е основано на наличната „липса” в текста. Твоето на какво е основано спрямо този текст, така и е става ясно.
Значи, след като посланието не споменава името "Борис", то не е до Борис - макар че след покръстването му (когато е писано въпросното послание) той започва да се нарича Михаил.
--- За покръстване да не говорим, защото и то не е доказано – има време за него. В посланието на Фотий НЯМА Борис, НЯМА и покръстване. И след като не е писано Борис, НЕ МОЖЕ ПО ПРЕЗУМЦИЯ от други източници (където също ще видим дали "Борис" съществува или не), мението да се „залепи” на източник, където такова не съществуева. Това не е пропуск, научен метод или съображение – това е измама.
Схемата с авторството на Фотий, която употребих, е аналогична: след като не се споменава неговото име като автор, значи не е автор на това послание.
--- Ами споменава се в заглавието, че е автор, какъв е проблема ?
Ако си поне малко последователен в изводите, това би трябвало да е мнението ти по въпроса. Само че те теб не те интересува Фотий ли е авторът или някой друг - интересува те посланието да не се свързва с Борис-Михаил.
--- Пак софистика. Какво значи „интересува те посланието да не се свързва с Борис” – нищо не значи. Това е гола нападка. Ами теб като толкова много те интересува „свързването” на посланието с Борис, ДАЙ ДА ВИДИМ КЪДЕ Е В ТЕКСТА името Борис? Няма го. Кой е в издънка с мишленията аз или ти ?
Поради тази причина твърдиш, че поради липсата на името "Борис", то не е изпратено до този владетел,
--- Това е най-естествената човешка реакция, когато нещо ГО няма, да се обяви, че ГО НЯМА и когато ГО ИМА да се обяви, че ГО ИМА. Оспорването на такъв НАЛИЧНО-ФАКТОЛОГИЧНО-РЕАЛЕН подход към източниците е извън рамките на здравия човешки разум.
но не твърдиш, че липсата на името "Фотий" пречи Фотий да е авторът.
--- Нали ЛИЧНО АЗ поставих цитата с авторството на Фотий. Там е УКАЗАН Фотий като автор, а в текста НЕ Е УКАЗАНО името Борис.
Що се отнася до мен, както ти е известно аз приемам и че Фотий е авторът, и че Борис-Михаил е получателят.
--- Ами разбира се, това приемаш - приемаш нещо, КОЕТО ГО НЯМА в текста. Благодаря за уточнението. Какво стана с източниците ти за Борис І, или аз да продължавам да ги „доставям” ?
Поздрави.