Боцмане, а можеш ли да обясниш как съм го поставил там - във третото съзвездие след Зимното слънцестоене? Това и Астролозите го немогат - това си е астрономия.
--- Ти го вземаш от ТАМ и го поставяш В някакъв български митичен календар, какъвто никога не е имало, за такова поставяне ти говоря. Този календар, за който ти пледираш, несъмнено е български, защото в ново време е измислен (модифициран) от българи - по това спор няма. Да го свързваш обаче с някакви "истории", които никога не са били е фантастика. Ако беше малко запознат в българската история, то тя се свежда изключително до земни събития. Небесна история има само в бълг. фолклор свързан със "звездата Вечерница" и "Зорница", като даже не са и предполагали, че това е планета, да не говорим, че е една и съща.
Ето ви сайт на който можете да видите кое къде е и да спрете да си приказвате общи приказки колкото за участие.
--- Аз не виждам "по общи" и безпредметни приказки от тези на тема "бълг. звезден календар". Аз знам "кое къде е", вероятно още ти преди да се родиш, по простата причина, че са ме изпитвали за това. Тази тема е просто клиничен случай, като онези на Джумбурлуто. Питах те, защо този календар да не е босненски ?