АНКЕТА: Улица "Богдан Филов" - да или не? ( гласа)

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Февруари 09, 2012, 16:30:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отговорите на папа Николай Първи по питанията на българите  (Прочетена 12204 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
sim4o
Академик

Респект: -6
Неактивен Неактивен

Публикации: 933

« Отговор #60 -: Август 25, 2010, 00:27:01 »

Йоло Денев го знам от едно време когато работех в София и се занимавах и с политика по малко....
Лично аз мисля да си изкарам световен български паспорт с родовото си име-Джур-оглу ,т.е. фамилия-Джура.file:///C:/Users/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD/Pictures/obrazpasport.htm-Тук може да се види образеца.
А в този сайт ще се появявам все по-рядко,не толкова заради сайта,колкото заради форумците.Не ми е интересно и не сте достатъчно сериозни.Затова ви пратих в Сеновските нивя да търсите Велика България...Чао!

Чао и на тебе-на добър час,ако ще се занимаваш отново с политика!Успех с новата фамилия Джур-оглу наистина напълно ще изразява,вътрешната ти същност...
За световният български паспорт ме заинтригува,че сега съм в България и вися на едни опашки пред МВР-то...Значи със световен български паспорт,напълно спестяваш чакането?Тарикатско!Толкова ум може да е ниспослан само директно от бог Тангра...а иначе съм често несериозен-бъзикам се...правилно е да ме напуснеш,към по-сериозни...
Активен
Атил
Академик

Респект: -5
Неактивен Неактивен

Публикации: 292

Булгар

Ел. поща
« Отговор #61 -: Август 26, 2010, 21:00:09 »

Човек не бива да се отрича и да бяга от себе си!Защото Бог наистина няма да стане каил.
Какво да направим ние с бай Бориса Първи като сме бозми т.е.-славянобългари...Но понеже родословието се води по мъжка линия,по-прилично е фамилиите ни да са български.
Моята-Джура а неговата-Азан/Асен/.
Може и да се заема с политика и това не зависи нито от мен ,нито от международното положение,а от степента на готовност от т.нар.-българско общество.
От сайта ще се махна само ако ме изгонят.
Аз не съм като Гесер,не съм и турчин,тази страна ми е Родина и Отечество!
Аз съм си в къщи и никой не може да ми казва какъв съм ,какво да харесвам и какво да мисля.
Но с този форум може и да приключа де...
« Последна редакция: Август 27, 2010, 11:33:45 от Атил » Активен

Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

Марк,4:22
Sur
Академик

Респект: -19
Неактивен Неактивен

Публикации: 490

КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ

« Отговор #62 -: Август 26, 2010, 21:04:19 »

CheesyАма ако избягаме...инакомислещите,няза да има "екшън".Тези  дето са тандем ще скучаят CheesyМилост бре! Cheesy
Активен

БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!
Атил
Академик

Неактивен Неактивен

Булгар

Ел. поща
« Отговор #63 -: Август 27, 2010, 13:21:11 »

Добре.Ще кандисам и ще напиша още нещо, освен за книгите от сарацините и за муските...
За не се връзва читателя на многото приказки и цитати,които са безпочвенни разсъждения и нищо повече.За "дивия чергар"Борис...
За какво пратил Княз Борис хора при папата...?
Ще се спра само на четири от въпросите:Към щекотливите въпроси спадат и деветдесет вторият-"Кой от патриарсите е вторият?" ,и деветдесет и третият-"Вярно ли е,което казват гърците,че в тяхното Отечество се ражда мирото и че от там се разнася по целия свят?"
Но най-важните,покрай които са зададени и всички останали въпроси, най-вероятно,като добавка....,са седемдесет и втори и седемдесет и трети:
"Вие сте питали ,казва папата,дали е възможно да се ръкоположи у вас патриарх.За това нищо определено не можем да ви отговорим,преди да се върнат нашите пратеници,които пращаме заедно с вашите/т.е. с пратениците на Бориса/,и ни съобщят,какво множество и единодушие на християните има у вас.Впрочем,между това ,вие трябва да имате епископ,и когато там,с увеличението на Божията благодат,се разшири християнството и бъдат ръкоположени над отделните църкви епископи,тогава трябва да се избере между тях един,който трябва да се нарече ако не патриарх, то поне архиепископ,та към него всички да се притичват и да дочакват неговия съвет в по-важни случаи,както същото това  предписват и казват апостолските правила/Апост.кан.35/:На епископите на отделните племена подобава да знаят кой измежду тях да се счита за пръв,когото да смятат за свой глава,и да не проявяват нищо повече,освен неговата съвест."
И седемдесет и третия въпрос:"От кого трябва да ни бъде назначен патриарх?"-"И за това знайте,че в място,където никога не е бил настаняван патриарх или архиепископ ,трябва за пръв път да се назначи от по-големия...,който после сам си поставя епископи,които са властни да ръкоположат приемник.А най-подходящото място,от което могат да искат да бъде ръкоположен било патриарх,било архиепископ,това е престолът на блаженния Петър,откогото си води началото и епископатът и апостолатът.Но в такъв случай случай трябва да се пази този ред,щото от предстоятеля,именно,на апостолския престол да ви бъде ръкоположен епископ,който,ако народът на Христа порасте с негово съдействие,да получи от нас правата на архиепископ,който тепърва ще си настани епископи,които да му избират приемник,когато умира,и,поради дългия път,да не дохожда тука за ръкополагане,но да го настанят епископите,които са ръкоположени от починалия архиепископ,като се съберат заедно.Разбира се,че той на първо време няма да сяда на трон и не ще освещава нищо друго,освен тялото на Христа,докато не получи палиум от римския престол,по какъвто именно начин всички архиепископи в Галските земи,в Германия и в другите области се утвърждават в своята дейност."
Отговорите на двата големи въпроса ,които интересували Бориса,не могли да не предизвикат неговото недоволство...
Но да скъса веднага с папата той не искал,само че следващия папа Адриян Втори ,продължил политиката на предшественника си.Борис по стария български обичай дал дума на Формоза,че докато е жив няма да приеме от папата друг архиепископ...Адриян не се съобразил с желанието на Бориса,който не само се разочеровал,но и разбрал,че нещата ще вървят по -подобен начин и занапред.Затова вътрешно го сиктирдосал,образно казано ,и решил при първия удобен момент да скъса с него.
В крайна сметка предпочел източния" Царопапизъм",където светската власт не е подчинена на църковната,а още докато бил жив,в началото на управлението на сина му Симеон Велики,на Църковно-народния събор през 893 год.бил избран първия епископ на български език/славянски/,а гръцкото духовенство било обявено за "персона нон грата" и изпъдено!
Активен

да не стане явно;
но да излезе наяве.

B. Georgiev - bozman
Академик

Респект: 23
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

WWW Ел. поща
« Отговор #64 -: Август 27, 2010, 15:09:17 »

За какво пратил Княз Борис хора при папата...?
--- Няма сведения такава персона да е изпращала и семка на който и да е папа.   

Отговорите на двата големи въпроса ,които интересували Бориса,не могли да не предизвикат неговото недоволство.
--- Няма данни за въпроси отправени от въпросната персона „Борис”. Такава НЯМА в източниците преди ХV в.

Надолу и нагоре останалото са преписвания от букварчета на ІV клас. И това за Баба Атила е българската история. Рядко се среща по голяма скръб от явлението „туркобългаризъм”.

Активен

"Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски
Атил
Академик

Неактивен Неактивен

Булгар

Ел. поща
« Отговор #65 -: Август 27, 2010, 23:44:23 »

На обратни хора трябва да се отговаря отзад напред.
Явлението "туркобългаризъм" е по-старо във времето от "славянобългаризма" а до днес и по-разпространено.А скръбта  по този повод си е твой проблем.Днес българите по света говорят основно на два езика-булгар-тюрки и булгар-ари.На втория арийски език се говори тук.

Ако нямаш сведения вземи та си намери,те букварчетата не ги пишат с помоща на поетическите музи.
Бях споменал поне два източника от 10-ти век ,че има персона Борис...
Още по занимателно е че булгарските летописи го потвърждават!Така че хич не си ти тоя ,който ще му обяснява на Борис кой е бил той и как се е казвал.
Много си бос и смешен бе човече,няма ли да се засрамиш малко...
А аз че съм Баба така е,но не съм Атила а Атил,нямам нужда от нови кръстници.
Активен

да не стане явно;
но да излезе наяве.

B. Georgiev - bozman
Академик

Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #66 -: Август 28, 2010, 11:03:24 »

Бях споменал поне два източника от 10-ти век ,че има персона Борис...

--- Не два "да споменеш", двайсе и два "да споменеш" все тая. История не се прави от лакърдии и "споменати" рязански дивотии като твоите, а от ФАКТОЛОГИЯ.
С фактология обаче турко-бабаитите НЕ РАЗПОЛАГАТ. Само с локум-шекерена лакардия от Истамбул чарши.
« Последна редакция: Август 28, 2010, 14:28:03 от B. Georgiev - bozman » Активен

"Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски
Атил
Академик

Неактивен Неактивен

Булгар

Ел. поща
« Отговор #67 -: Август 28, 2010, 12:51:18 »

Значи каменния летопис от 866 година от Балши/днешна Албания/,пак рязани от Истанбул ли са го правили?
Ами Второто житие на Св. Наума от 10-ти век пак някой рязан ли го е писал?
Само че това са български източници,не са латински и Слава Богу...

Ще спомена и един руски източник,щото такива патриоти като тебе българското не ги интересува и веднага го потурчват!Както булгарските летописи от "Джагфар Тарихи" и източниците от Дунавска България...

"....Когато славяните живееха на Дунава,дойдоха от скитите,хазарите,така наречените българи,отседнаха по Дунава и бяха насилници над славяните..."

Повести временных лет-руски летопис/11-ти век/

Освен това всичките отговори на папа Николай Първи пръщят от фактология и са в пълна подкрепа на всичко което съм написал или превел.
Затова дали има смисъл да се спори с "радио Ереван",нека да кажат духовете на предците...!
Активен

да не стане явно;
но да излезе наяве.

B. Georgiev - bozman
Академик

Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #68 -: Август 28, 2010, 14:55:30 »

Значи каменния летопис от 866 година от Балши/днешна Албания/,пак рязани от Истанбул ли са го правили?
--- И къде ИМА  на Балшенската плоча княз Борис бе чоджум ? Ти хабер имаш ли, що е това надпис и как изглежда?

Ами Второто житие на Св. Наума от 10-ти век пак някой рязан ли го е писал?
--- Много си далеч от света байновото. Второто житие на Наум е известно от САМО ЕДИН ПРЕПИС ОТ ХVІ В. За него се предполага, че е от Х в., но паметник НЯМА. То е компилация от гръцки източници. Въпросната персона е изписана Михаил Бориша ( едно малоумно изписване от Й. Иванов на гръцкото βορισιν - ворисин). Къде видя в него "Борис" бе истамбулски възпитанико ?

Само че това са български източници,не са латински и Слава Богу...
--- Явно, че не си и виждал Балшенската плоча, защото ако беше я зърнал, нямаше да твърдиш че е български паметник . . . то пък как ли ще различиш гръцко от старобългарско писмо, то не е една беля! ?. В тях персона „Борис” НЯМА. За тебе може и КАРА ТЕНГИЗ да е упоменат.

"....Когато славяните живееха на Дунава,дойдоха от скитите,хазарите,така наречените българи,отседнаха по Дунава и бяха насилници над славяните..."
--- И къде е тук „ХАН БОРИС” ? Ти хептен се ошашави.

Освен това всичките отговори на папа Николай Първи пръщят от фактология и са в пълна подкрепа на всичко което съм написал или превел.
--- Пълен перко си ти байновото, „пращят” от фактология верно е, но тази фактология е точно обратната на твоите локум-шекер- истамбулски  твърдения. Ти си от тези дебили, които, като ги плюят, твърдят, че дъжд вали. И не виждам нещо да си написал, освен, че СИ ПРЕПИСВАЛ ОТ ЧИТАНКИТЕ.
« Последна редакция: Август 28, 2010, 15:04:10 от B. Georgiev - bozman » Активен

Атил
Академик

Неактивен Неактивен

Булгар

Ел. поща
« Отговор #69 -: Август 28, 2010, 16:05:22 »

Малко бой си ял ти дървена тикво,затова много ти знае мръсната уста...
Ти Кан Бориса,който станал християнски Княз,няма да му отпишеш името,но руския източник го споменах,заради родословието му.
И още,да се сетиш за скитите,хазарите и българите,защото освен Бориса отписваше и хазарите,че не съществували...
За гръцките източници с името Борис,няма да споменавам,има там един Теофилакт Охридски от 11-ти век и някаква Манасиева хроника и някакви други букварчета...По важното е че приел Царството на река Брегарлница в Македония,още голобрад....Което напълно съответства на сведенията от "Джагфар Тарихи",че на трона го поставил още малолетен Охридския болярин Карамат от рода Билиг.Също като предшественика му и отначало продължил да управлява страната седейки си в Охрид.Но след това фактически Борис се освободил от опеката му като го наказал със смърт заради отказ да се кръсти.Българските източници ни посочват-Борис,идва от Барс-тигър,едно от животните тотем на българите.Графичният му знак е пентаграм.Това е било и Герба на Плиска.
От фактология нищо не разбираш,нито от история!
Или го правиш нарочно или си наистина природно тъп,знаеш само да цитираш и да развиваш дървените си и йезуитски,богомилски разсъждения.Така че твоето"написано"навсякъде където съм го видял тук е един голям майтап.Ако е за псуване и репчене сигурно си бил добър боцман,само ,че това върви там където му е мястото.Пред такива като мен вообще не върви.Например.
Истамбулски възпитаник няма как да съм,също както и мангал,но често пъти се е случвало с турците и мангалите по да може да се свърши някоя работа!Отколкото с такива "големи българи"като тебе.
Затова е казано в Библията да не си хвърляме бисерите на свините...А свинята няма вяра или националност!
Активен

да не стане явно;
но да излезе наяве.

bulga_ro
Знаещ

Респект: 28
Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #70 -: Август 29, 2010, 09:12:03 »

агалаар,доказателствата с които боравиш са всеизвестни от 4 клас когато са почнали да Ги повтарят такива като тебе!
Повтарянието му е майката и ако може с кряскане и викане така ще се затвърдят глупостите които дрънкаш за мингири ,дингири и нархулдумдодаевци.
Същите тея бархулмундаевци си измислят  цели народи ,езици,преселения и так дальше!
И Нас българите кво Ни интересуват некакви туркски откачалки?

Как си обясняваш (или си обяснявате там у турцията)тоя въпрос на който е отговорил папата:

25 чартер(въпрос)
Цитат
Вие (българите)твърдите, че тя е част от обичаите на вашата страна, че служители винаги стоят на  линията между вашата страна и границите на другите, и ако роб или свободен човек [успее да] премине по някакъв начин през този (застава), охраната биват убити без колебание...........

Можеш ли да посочиш как се тълкува в булгарско-татарско-турско-монголскте източници на турлукхаев?
Активен

"Ето ти победи,вземи каквото ти е угодно,и си иди с мир"
Крум споделя мисли с Никифора!
bulga_ro
Знаещ

Респект: 28
Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #71 -: Август 29, 2010, 09:19:21 »

............ И не виждам нещо да си написал, освен, че СИ ПРЕПИСВАЛ ОТ ЧИТАНКИТЕ.[/color]

Здрасти Боцмане,
четох ена препоръка на същите тея турко-татаро -булгари ,как тря да се четат историческите данни(мн.съжалявам ,че не я записах,щото си мислех ,че е глупост ама виж .... имат си и клакьори ,както винаги ,де)
та тея виж ,че някой ден да са удурдисали и РТ ,хехехе
 поздрав
Активен

"Ето ти победи,вземи каквото ти е угодно,и си иди с мир"
Крум споделя мисли с Никифора!
sim4o
Академик

Неактивен Неактивен

« Отговор #72 -: Септември 01, 2010, 22:01:28 »

Ще спомена и един руски източник,щото такива патриоти като тебе българското не ги интересува и веднага го потурчват!Както булгарските летописи от "Джагфар Тарихи" и източниците от Дунавска България...

Затова дали има смисъл да се спори с "радио Ереван",нека да кажат духовете на предците...!

Не знам какви преводи на ПВЛ четеш..има всъщност три варианта на ПВЛ-Радзиловский список,Лаврентиевский список и Ипатиевский список...цитата от тях е..."«Когда волохи напали на славян дунайских, и поселились среди них, и притесняли их, то славяне эти пришли и сели на Висле и прозвались ляхами…» ПВЛ.

«В год 898 /това е датирано по основаването на света/. …Сидели ведь тут прежде славяне, а затем Славянскую землю захватили волохи. А после угры прогнали волохов, унаследовали ту землю и поселились со славянами, покорив их себе; и с тех пор назвалась земля Угорской»
ПВЛ. [/i] [/b]

Освен ПВЛ,даваща данни за аварите-обрите и за това че в Авария си е имало и българи,данни за аварите имаме и при Теофилакт Симокатта и още на доста места-така че събитията са датирани точно и са установени....Словеньску же языку, якоже рекохом живущю на Дунаи, придоша от скуф17, рекше от козар, рекомии болгаре и седоша до Дунаеви, и населници словеном быша18. Посемь придоша угри19 белии, и наследиша землю Словеньску; си бо угри почаша быти при Ираклии цари, иже находиша на Хоздроя, царя перьскаго. В си же времяна быша и обри20, иже ходиша на Ираклия царя и мало его не яша...[/b]
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 18:32:35 от sim4o » Активен
sim4o
Академик

Неактивен Неактивен

« Отговор #73 -: Септември 03, 2010, 08:50:00 »

И така,ако ще гледаме ПВЛ(със всичките условности,че до нас не е стигнал оригиналът,че запазените екземпляри са от след 1550 година,а говорят за събития 800 години по-рано,че преписвачи така са объркали текста,та имаме няколко ПВЛ)..та,ако ще разглеждаме ПВЛ виждаме-какво,че българите са упоменати да са равни на обри-идващи от козарите..
И ние знаем,кога идват обрите,и защо нападат кутигурите-ами събитията са 556г-кутигурите обсаждат Константинопол и обрите идват на помощ на Империята..
Щом ПВЛ казва "от козарите"..добре,от козарите да идват..
Какво излезе всъщност?!
1.Идването на българите от към козарите (те са обрите?) е бая по-рано от историята с Аспарух...въобще по цитата дето даваш от ПВЛ спокойно си местим Дунавска България 200 години напред?
2.Понеже кутригурите в момента обсаждат Константинопол,а обрите (българите?) ги нападат,излиза че кутригурите са дошли още по-рано!
3.Излиза,че кутригурите не са българи?!Българи са обрите!
А в ПВЛ има и още един важен въпрос за разглеждане-този за "влахи"..според сега господстващите мнения влахи са римляни..Много хубаво даде ти тоя цитат от ПВЛ,та да поразсъждаваме..
за "волохи-влахи" ще продължа!
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 08:54:01 от sim4o » Активен
B. Georgiev - bozman
Академик

Неактивен Неактивен

WWW Ел. поща
« Отговор #74 -: Септември 07, 2010, 22:55:21 »

Здравей Симеоне,
Понеже си много напред по готския въпрос и готските ехархии, предлагам ти още един готски епископ – Кирил, да го притуриш към Методий. За него говори Зонара ( Zonara,epit.XV 24, W – IІІ, D 7 ) II че „увенчавал с мъченически венци страдащите по христовата вяра . .”. Кого е увенчавал ? Естествено готите след като е готски епископ. Моят превод е спрямо латинския текст, ще вкарам и него. Времето е някъде : Крум - Омуртаг.
На 348 стр. от ПДФ формата. Друго не пише за него - засега съм до тази страница.
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 23:13:45 от B. Georgiev - bozman » Активен

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: