Автор Тема: Съвременното име на с. Кутруджа, Беломорска Тракия?!  (Прочетена 2757 пъти)

Неактивен dany_girl

• Новодошъл
  • Публикации: 1
  • Респект: 0
    • Ел. поща
 Здравейте,

надявам се, че ще че може да ми помогнете в моето издирване. Потомка съм на преселници от Беломорска Тракия от с.Кутруджа Суфлийска околия. От известно време безрезултатно се опитвам да разбера какво е съвременното име на с.Кутруджа. Много бих искала да знам местоположението му и да го посетя. Предполагам, че се намира в Гърция, защото град Софлу и околията са там. Ще бъда благодарна ако някой от участниците в този форум може да ми даде информация по въпроса. Благодаря ви!

Неактивен dimo

• Новодошъл
  • Публикации: 2
    • Ел. поща
Здравей,моя дядо е дошъл от Кутруджа в началото на века. Доста зор видях докато намеря стара карта. Сегашното име е Kotronia и се намира североизточно от Софлу.На Google Earth се вижда добре 2-3 къщи другото са развалини.Планирал съм да посетя мястото някой път.Ако те интересува нещо на имеила.

Неактивен Pomak

• Академик
  • Публикации: 298
  • Респект: 21
    • Ел. поща
Здравей,моя дядо е дошъл от Кутруджа в началото на века. Доста зор видях докато намеря стара карта. Сегашното име е Kotronia и се намира североизточно от Софлу.На Google Earth се вижда добре 2-3 къщи другото са развалини.Планирал съм да посетя мястото някой път.Ако те интересува нещо на имеила.

Здравейте димо и ти Дани-гърл,
Без много-много връзка със запитването на Дани - ето затова наричам аз гърците "шибани гърци", макар повече от половината им гени да са български! Ама манталитетът им такъв- шибан до немай-къде. И това прокуждане на коренното население не е най-голямото зло, което са му причинили. Най-голямото зло е унищожаването на безценни писмени и други паметници или разпространяването на гнусни лъжи, че това, което е оцеляло всъщност било гръцко...
Помака

Неактивен Avgur

• Новодошъл
    • Ел. поща
      Виж http://belomorie.eu/private/images/Bel_Macedonia_Thracia-100-5jpg.Това е прекрасна карта,където ще видиш местоположението на  родното село на твоето предци.Там,в Софлийско,по-надолу на югоизток, са селата Теке/дн.Таври/и Мерхамли/дн.Пеплос/където са се родили и живяли преди да ги прогонят моите дядовци и баби. :)
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 18:34:01 от Avgur »

Неактивен dimo

• Новодошъл
  • Публикации: 2
    • Ел. поща
Re:Съвременното име на с. Кутруджа, Беломорска Тракия?!
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2011, 21:47:13 »
Връзката не се отваря,ако може пусни актуална ::)

Неактивен irina

• Новодошъл
    • Ел. поща
Здравейте!
И моят род по бащина линия е от село Кутруджа /сега Котрониа-Kotronia/. Преселили са се първо в село Ветрушка, Ивайловградско, а по-късно в Търговищко. И аз замислям пътуване до там, тъй като не знам почти нищо за моя род.
Ето карта, където може да се зададе дестинацията и да се проследи пътуването с кола до там. http://maps.google.com/maps?q=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB+%D0%B4%D0%BE+%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F&oe=utf-8&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a&channel=np&um=1&ie=UTF-8&ei=S_knT9zsK8bYsga2oajRAQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=3&ved=0CBgQ_AUoAg
Поздрави, Ирина

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.