1.Хронологическата разлика излиза не 10-15г., както казваш, а много повече: минимумът по твоето посочване е 21 години (= 629 – 608), а максимумът – 47 (= 639 - 592).
[color=blue]--- Това е устройваща диференция, в рамките на един човешки живот е, защо да е много ?[/color]
Устройваща е, когато човек не иска да види фактите.
--- Моите факти са налице и ти според тях правиш своите сметки в момента - ако не се лъжа.
Погледни дори според Уикипедията, която ползваш, колко горе долу е средната продължителност на живота дори на владетелите през тази епоха.
--- Защо да гледам Уикито ?! Аз гледам твоите сметки, които са мен са по-меродавни. А ТЕ, твоите сметки дават рамка от 21 до 47 г. Много трудно ще ме убедиш, че това е недопустима рамкова продължителност на един живот, според която е недопустимо, вместването на една човешка деятелност. Моите сметки дават рамка от 28 до 42 г., как ги правиш ти твоите сметки не ми е ясно много, но както казах, няколко години не са от значение.
По твоята сметка за заселването на Алцеко излиза, че той се установява около Беневентум не само преди Гримуалд да е станал крал, но и преди да е бил роден.
--- Как си го разбрал според последните години (указани н кафяво от мен) това не ми става ясно. Гримуалд владее Беневенто от 651 г. нататък [was duke of Benevento (651–662)] и цяла Ломбардия след 662 [( and king of the Lombards (662–671)]. Очевидно Алцеко заема споменатите крепости след 651 г. .
Същото се отнася и за Дагоберт, ако лицата Алциок и Алцеко са една и съща личност.
--- Дагоберт е Крал на Франките от 629 [ king of all the Franks (629–634),.По тези прости сметки Алтиус от 629-634 до 651г. е при дук Валука. Т.е. той е „извън историческото писано полезрение” в рамките на 28 – 42 г. Легат, лично аз съм излязъл от родния си дом в град Варна преди 38 г., и твоите съображения за продължителност на „активния мъжки цикъл” просто се разминават с възможната действителна реалност .
Но понеже ми е ясно, че за теб аргументите нямат стойност - освен когато потвърждават мнението ти - ти си пиши каквото искаш.
--- Както казах, моите аргументи потвърждават това което говоря и всеки може да го провери, стига да не е забравил действията събиране и изваждане. Твоите аргументи къде са ? .