Автор Тема: Фредегарий Схоластик  (Прочетена 8105 пъти)

Неактивен B. Georgiev - bozman

• Академик
  • Публикации: 733
  • Респект: 16
    • runi y istoria
    • Ел. поща
Re:Фредегарий Схоластик
« Отговор #30 -: Февруари 21, 2011, 18:42:53 »
1.Хронологическата разлика излиза не 10-15г., както казваш, а много повече: минимумът по твоето посочване е 21 години (= 629 – 608), а максимумът – 47 (= 639 - 592).
[color=blue]--- Това е устройваща диференция, в рамките на един човешки живот е, защо да е много ?[/color]

Устройваща е, когато човек не иска да види фактите.
--- Моите факти са налице и ти според тях правиш своите сметки в момента - ако не се лъжа.

Погледни дори според Уикипедията, която ползваш, колко горе долу е средната продължителност на живота дори на владетелите през тази епоха.
--- Защо да гледам Уикито ?! Аз гледам твоите сметки, които са мен са по-меродавни. А ТЕ, твоите сметки дават рамка от 21 до 47 г. Много трудно ще ме убедиш, че това е недопустима рамкова продължителност на един живот, според която е недопустимо, вместването на една човешка деятелност. Моите сметки дават рамка от 28 до 42 г., как ги правиш ти твоите сметки не ми е ясно много, но както казах, няколко години не са от значение.

По твоята сметка за заселването на Алцеко излиза, че той се установява около Беневентум не само преди Гримуалд да е станал крал, но и преди да е бил роден.
--- Как си го разбрал според последните години (указани н кафяво от мен)  това не ми става ясно.  Гримуалд владее Беневенто от 651 г. нататък [was duke of Benevento (651–662)] и цяла Ломбардия след 662 [( and king of the Lombards (662–671)]. Очевидно Алцеко заема споменатите крепости след 651 г. .

Същото се отнася и за Дагоберт, ако лицата Алциок и Алцеко са една и съща личност.
--- Дагоберт  е Крал на Франките  от 629 [ king of all the Franks (629–634),.По тези прости сметки Алтиус от 629-634 до 651г. е при дук Валука. Т.е. той е „извън историческото писано полезрение” в рамките на 28 – 42 г.  Легат, лично аз съм излязъл от родния си дом в град Варна преди 38 г., и твоите съображения за продължителност на „активния мъжки цикъл” просто се разминават с възможната действителна реалност .

Но понеже ми е ясно, че за теб аргументите нямат стойност - освен когато потвърждават мнението ти - ти си пиши каквото искаш.
--- Както казах, моите аргументи потвърждават това което говоря и всеки може да го провери, стига да не е забравил действията събиране и изваждане. Твоите аргументи къде са ? .
« Последна редакция: Февруари 22, 2011, 01:30:15 от B. Georgiev - bozman »
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
« Отговор #31 -: Февруари 21, 2011, 21:40:16 »
Погледни дори според Уикипедията, която ползваш, колко горе долу е средната продължителност на живота дори на владетелите през тази епоха.

Ами Йончев, 58-67 години е (при условие че няма насилствена смърт в битка) е продължителността на живота на владетелите .. въобще КАКВО според тебе е "средна продължителност на живота в дадена епоха"? Ами правилно-намерени са погребения в даден некропол, датирани са, (когато може) повечето от тях.. и резултатите са разделени на броя на починалите.. Понеже поне 50% са деца до 2-3 години, а немалко са и жертвите на епидемии ,ненавършили 15 годинки то СРЕДНАТА възраст става ниска.. Но до каква възраст са живели обикновенно хората, какъв човек се е смятал за възрастен.. на 20-30 години ли?! не разбира се, старите хора са си били по на 60-65 години.. не е била рядкост и по-висока възраст..

Неактивен T.Jonchev

• Модератор
  • Академик
  • Публикации: 437
  • Респект: 17
    • Ел. поща
« Отговор #32 -: Февруари 22, 2011, 11:28:00 »
Крал Гримуалд  (роден през 562г.) , изпраща Алцеко при наследника си Ромуалд, т.е. някъде около или след 592 г. като смятаме по 30 години за една генерация. По данните от по-долу това е между 592 и 608 г. т.е. преди Дагоберд да стане крал.
Tова си го написал ти, нали така?
 Ако Гримуалд е изпратил Алцеко при Ромуалд между 592 и 608г., т.е. преди Дагоберт да стане крал, от това следва:
1.Че персоната Алциок/Алцеко (един и същ човек според теб) първо е бил в Италия при лангобардите и е поселен около Беневент, след това е бил в Бавария (по време, когато Дагоберт вече е крал) и най-сетне - при Валук.
2.Че Гримуалд - роден според теб през 562г. - е умрял на 110г., защото смъртта му е настъпила през 672г.

Сега твърдиш обратното:
Цитат
Гримуалд владее Беневенто от 651 г. нататък [was duke of Benevento (651–662)] и цяла Ломбардия след 662 [( and king of the Lombards (662–671)]. Очевидно Алцеко заема споменатите крепости след 651 г.
Дагоберт  е Крал на Франките  от 629 [ king of all the Franks (629–634),.По тези прости сметки Алтиус от 629-634 до 651г. е при дук Валука.

T.e. Алциок/Алцеко първо е бил в Бавария, после при Валук и най-накрая - при лангобардите.

При тези ротации, кое твърдение да се счита за окончателно?

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #33 -: Февруари 22, 2011, 13:07:38 »
Крал Гримуалд  (роден през 562г.) , изпраща Алцеко при наследника си Ромуалд, т.е. някъде около или след 592 г. като смятаме по 30 години за една генерация. По данните от по-долу това е между 592 и 608 г. т.е. преди Дагоберд да стане крал.[/quote]
--- --- И след това имам още един пост, в които изяснявам горното. Защо го прескачаш. . .?!

Сега твърдиш обратното:
--- --- Не е сега и не е ОБРАТНОТО, а само корекция на рождената дата на Гримуалд.

T.e. Алциок/Алцеко първо е бил в Бавария, после при Валук и най-накрая - при лангобардите.
--- --- Да, такова е моето мнение доста отдавна.

При тези ротации, кое твърдение да се счита за окончателно?
--- --- Очевидно не става въпрос за ротации, тъй като ротацията има съвсем друго значение. Казал съм кое е последно, като години, току в предния пост, и като визия, сега да погледна – отпреди два месеца.
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

Неактивен T.Jonchev

• Модератор
  • Академик
  • Публикации: 437
  • Респект: 17
    • Ел. поща
« Отговор #34 -: Февруари 22, 2011, 17:10:06 »
Цитат
Крал Гримуалд  (роден през 562г.) , изпраща Алцеко при наследника си Ромуалд, т.е. някъде около или след 592 г. като смятаме по 30 години за една генерация. По данните от по-долу това е между 592 и 608 г. т.е. преди Дагоберд да стане крал.
--- --- И след това имам още един пост, в които изяснявам горното. Защо го прескачаш. . .?!

Искаш да кажеш - отричаш се от горецитираното, така ли?
Или поддържаш твърдението от цитата?

Ако го поддържаш - добре, значи действително само коригираш годината на раждане на Гримуалд. Обаче в светлината на тази корекция, горното твърдение е съвършено абсурдно.

Ако пък се отричаш от цитираното твърдение, значи не само коригираш рождената година на Гримуалд, а вече твърдиш обратното на това, което твърдиш в цитирания текст - че Алцеко се заселил около Беневент между 592 и 608г.

Именно това нарекох ротация.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #35 -: Февруари 23, 2011, 00:25:12 »
Искаш да кажеш - отричаш се от горецитираното, така ли?
--- Така.

Именно това нарекох ротация.
--- Нека бъде ротация. Отричам се от "ротацията" три пъти преди да пропеят първи петли и поддържам това от Февруари 21, 2011, 09:15:43.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 23:51:32 от B. Georgiev - bozman »

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.