Към администраторите на форума,бяха отправени няколко забележки.. за изобилието на търговски съобщения,за изобилието на идиотски "научни" статии, будещи само смях, за толериране на неща съвсем,съвсем далече от темата История, за опити сайта да се превърне във вариант на ю-туб по видеоклиповане и нескритото желание дискусиите да се водят с ю-тубовски средства .. ето появи се и една философско-поетична тема,лошо няма.. вероятно доста хора ще се присъединят със свои собственни философско-блогирани разсъждения?!
Поне от статиите и "научните съобщения" лъха неподправен оптимизъм и смях, а пък от тези разсъждения за Бога? Ми като искаш-вярвай, като искаш- недей?! Ако искаш-вярвай в Саваот, ако искаш-в Йерсу!
Хубаво е, все пак, че се споделят такива интимни неща пред съфорумците!Тука думичката е една- Взаимно Доверие..! Аз лично съм поласкан, но пък ще се въздържа от подобно откриване на душата.. вярвам ли... не вярвам ли... просто ще бъда сдържан!
Но това ли е Историята?! Да, явно ще се присъединят на раздумка и седянка и нови почитатели на блоговото творчество, но дали някои от старите, с интереси в Историята няма да си тръгнем? Та ще се съглася и аз ,със забележките.. и ще дам препоръка :да се преценява какво е публикация по История и какво е фентъзи Творчество.. и двете имат право на живот, да подчертая, но къде точно е мястото на едното, къде на другото..

А за Поезията съм напълно ЗА! Радвам се, че има и други съфорумци споделящи моята идея-наистина мястото и е точно тука и така най-добре се илюстрират определени становища..!!
Ще дам и свой принос- още повече че има връзка и с Религията!.. станалите традиционни вече, стихове от сайта на Пророка на Бог Тангра.. ето малко поетично творчество..
И пред момичето си Слаб.
Отплува корабът от Варна.
Едва ли ще се върнем тук,
че “демокрация” коварна
Стовари върху нас Юмрук.
И село, София и Рила
ще бъдат Спомен цял живот,
за нас - моралната закрила.
За връщане ще бъдат Брод.
Престъпйици Без съвест Грабят
живее цял народ сред ГЛАД.
МЕЧТАЕ ГЛАДНИЯ за работа.
Зове ни Западния свят.
в "престъпийци" съм запазил оригиналния правопис.