Автор Тема: За Левски  (Прочетена 6399 пъти)

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
Re:За Левски
« Отговор #30 -: Май 30, 2011, 21:56:56 »
Ами лично аз нямам инфо от последно време по този въпрос..  Румяна Михнева напр. е превеждала от архивите,доколкото знам, Вера Мутафчиева-също... За костите и ДНК-анализа.. ами знам, че такъв анализ не е правен, пък и за мене телесни останки от Апостола си има в Паметника,можем да им се покланяме винаги!! дано някой друг ти отговори, с най-последните данни!

Неактивен Daniel de Marko

• Редовен
  • *
  • Публикации: 19
  • Респект: -1
    • Ел. поща
« Отговор #31 -: Май 31, 2011, 10:41:21 »
Добре за теб не е ли важно това? За мен е много важно да знам цялата история за Апостола от А до Я без митове и легенди. :o

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #32 -: Май 31, 2011, 14:00:39 »
Повечето митове и легенди свързани с едно или друго от нашата История аз самият се мъча да разобличавам..  ??? Не ги разобличавам така, както някои разобличават руснаците-чрез стихове за Жабата.. или с легенди за Булгарският флот, сражаващ се с Кръстоносците  ;D ;D ;D  а с факти и придържане към Истината!
Основните факти ,по възрастта на калфата, по протоколите на Комисията за разследване-събрана в София, по тленните останки и версията публикувана в 1937 г. във вестник "МИР" на Мария поп Павлова, фактите по основаването на Държавна Сигурност от отделението по общественна безопасност в 1925 година, и данните че всъщност присъда, като такава липсва, мисля, вече ги изяснихме..

Всички документи ги има в цитираната от мене  книга (нея, уви я нямам под ръка) http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=14567&title=%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%20%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%20-%20%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%20%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%201837-1873  и всеки може да ги прочете и да си направи сам извод!Цитатът и линкът който ТИ даде говорят същото, каквото и в книгата  "Осъден ли е Левски" и ни навеждат на едно общо заключение- Левски е обесен без съд и присъда!

Така че, ако е нямало присъда, да спорим КАКВА и за КАКВО му е присъдата считам за преливане от пусто-в празно???

По темата, дали в момента български историци превеждат архивите и как, нищо не мога да кажа, а и не ме интересува.. хубаво е да изясним Османските архиви-наистина, но е хубаво да изясним и още много, много други неща-също важни.. напр. от къде са напдисите, много приличащи на Кирилица в Северна Италия и Испания?!

Лично аз НЯМАМ време, да изяснявам абсолютно всичко сам,и смятам някои второстепенни аспекти на въпросите за маловажни- ако някой направи изследване -ОК-ще го прочета с интерес, ако не-нямам идеа аз самият да се занимавам..
« Последна редакция: Май 31, 2011, 14:09:52 от sim4o »

Неактивен Daniel de Marko

• Редовен
  • *
  • Публикации: 19
  • Респект: -1
    • Ел. поща
« Отговор #33 -: Май 31, 2011, 21:48:50 »
Книгата е поръчах, ще видим дали ще ми е доставят.

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #34 -: Ноември 14, 2011, 18:54:43 »
Но най-важното относно Гроба на Левски е според мене тълкуването на историците.. .. Ние сме уж научен исторически форум, та би трябвало да споделяме научното мислене... !!Доста историци са се съмнявали относно сведенията публикувани във вестник "Мир" в 1937г.,като са считали ,че тази версия за  гроба, е плод на журналистическото гонене на тираж! И българските Историци са имали своите съмнения още преди години..

Неактивен T.Jonchev

• Модератор
  • Академик
  • Публикации: 437
  • Респект: 17
    • Ел. поща
« Отговор #35 -: Ноември 15, 2011, 10:13:23 »
И продължават да ги имат.

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.