Вишновскииии...
Аре по същество,а?!
КАКВО в по-горният мой коментар, така удобно и учтиво пейснат от тебе НЕ Е ВЯРНО??! (голямата забележка ми е отново- това което даваш, нито е по темата за Червените Кучета,Червеният Червей и Министър Б.Димитров.. ама...

)
А да те видим тебе-юнак български-ЗА КАКВО,аджеба говориш,та аз ти пускам коментар, удобно публикуван от тебе, какви данни коментираш?!
Ами те, ДАННИТЕ и КОМЕНТАРИТЕ трябва, според мене, да имат някаква логическа връзка едни с други.. Направил съм ти забележка (ама не си я разбрал, явно) за писане
"Ни в клин, ни в ръкав" Какво показва фактът,че коментар (в случая е бил твой) и тема, по която се коментира, нямат ни на пръв поглед,ни при последващо внимателно разглеждане някаква причинно-логична връзка помежду си..
Това, по моему, показва симптома "неадекватност" за който приятелски, съм давал линкове от сайтове за психически проблеми.. Симптомът говори, може би, за някакво по-дълбоко личностно психиатрично разстройство.. наистина, наистина да се видят нещата, да се вземат мерки.. Още веднъж-това е чисто приятелски!

Мислил съм, да ти кажа,че е от по-малкия Дявол-пиенето тая неадекватност на коментарите, но.. ти си знаеш, виж, поослушай се, вземи мерки-да не те изтървем като събеседник!
Що се отнася до АНТИБЪЛГАРСКАТА позиция, на определени съфорумци и моята реакция..!
Да споделя, не само с тебе ,но и със съфорумците.. че то така в НАУЧЕН, ИСТОРИЧЕСКИ форум не се разисква..
Спорим с един Другар,(на тебе ти е май Другар??) за Апостол Павел, за една статудиа на проф.доктор Асен Чилингиров, за по-ранните изследвания по темата на Парашкева Шопова и още изследователи-Христо Тамарин, например и още професори ..
Другарят не се съгласява с логиката ни-тръгнал ли е Апостол Павел да разпространява някакво юдо-християнство сред ИЗВЕСТНИТЕ еврейски общини..и накъде би се отправил-към Пловдив, за където се е знаело,че има евреи или в някакви градчета покрай Петрич и покрай Кавала..
Добре- логика- не всеки може да я разбере..
Да,ама не- другарят не приема и данните- плавателна ли е била в миналото Марица, както пише Чилингиров-ами има археология-остатъци от пристан.. ще да е била плавателна..
А какви са данните,за плавателни реки покрай другите градчета?! Ами НИКАКВИ, ама другарят смело пише "приемаме ВСИЧКИ реки за плавателни.."
Името на Пловдив-според летописеца Йордан и според християнски летопис- тука разглеждахме първо, какво ще да е било точно то и второ, има ли връзка с определението "македонски".. ами има!
А Йордан е доста авторитетен източник.. да, ама пак се дудне,за същият ли град става дума Пулпудева-Пловдив или за друг.. (то колко ли са на брой Пловдивите на Балканите) Другият източник се отхвърля с лека ръка..
Е КАК да водя научен спор по темите?!Мислех да продължавам,специално в тази, даже си бях подготвил и материали.. но.. !
И ТУКА има НЕАДЕКВАТНОСТ като твоята- за това сте и дружки, а?!
А да бъде опровергана АНТИБЪЛГАРЩИНАТА го считам за мой дълг! Старая се, да съм максимално НАУЧНО коректен, и да давам обилие от факти.. не е моя вината,че не се разбират и не могат да се интерпретират.. не е моя вината и за липсата на логическа връзка,между моите факти и последвалите коментари!
Що се отнася до използването на епитети и съществутелни (напр.култовите "Курва" или "Червей")
не аз започнах подобен стил, не аз въведох съществителните в оборот, тука във форума.. Въведе го,многоуважаемият ми опонент!
Щом той може да ги използва, и да не смята че снижава нивото на постовете си,защо да не ги ползвам и аз..
Още повече, че моето дело е право-борба с АНТИБЪЛГАРЩИНАТА , Ненаучността и празното каканижене и срещу платените Юди!