А Сур е поредната жертва на подобни лакардии, будалкания и заблуждения с цел пробутването на въпросната теза - еми толкова му е акъла и способността за разсъждаване.
Помака
Здравей Бате Владо,
Нямах идея, да се занимаваме персонално с отделни съфорумци, давайки им оценка.. но.. защо пък не??!
За Сур- НЕ МИСЛЯ че той се заблуждава и е жертва.. напротив- в една друга тема, бях показал ОСЪЗНАТАТА Сурова позиция- да подкрепя руски изследователи- против изявената от професор А.Чилингиров в студиата "Симеоновия Съборник" теория,че "основата на древноруската книжнина" всъщност е писана не на друг език, а на български..
ето откъс от дискусията в другата тема- моята позиция, и тази на Сур..
sim4o :В. Ростов.. "...И, наконец, болгарский язык – как язык православных текстов и религиозных культов. Вся эта смесь в итоге и стала основой для нынешнего русского языка...
БОЛГАРСКАЯ СОСТАВНАЯ
Почему нынешний русский язык более похож на болгарский, чем на белорусский и украинский?. "
Да ама не, Групата "Сплесканият Сур" не може да приеме подобно съвсем обикновенно обяснение-защо.. скоро ще разберем!
Отговор #70 -: Декември 27, 2010, 17:44:38 »
Sur Мен НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НИКАКЪВ ВАДИМ!Защо да вярвам на него
Това е и в други изследвания.. цитирам професор Асен Чилингипов..!
Чилингиров : " в превод на „църковнославянски език“ – поне така твърдят руските му изследователи.. В него те виждат „втората по време на нейното преписване руска книга“. .. са запазени следи в стотици руски ръкописи, преписвани чак до ХІХ век и съставящи основното ядро на руската средновековна книжнина.
Та явно е, кой в чия мелница налива вода..
Но това КОЕТО аз исках бе, да вземем отношение по същество-за ексепдицията..
Дали провеждането и данните и са манипулативни само..
... или носят и някакво научно познания..
.. дали има реално доказано сходство в гените..
...или всичко е изпълнение на някаква поръчка..
..ако има такова сходство-то е поради :
-преселения
-други въздействия
ако има преселения то те са..
-от Балканите-към съответната област (напр.описаните в писмен източник преселения и заселвания по време на Александър Велики и неговите походи)..
-други някакви миграции..
..та това ми се щеше да маркирам, като една област на дискусии-и всеки да дава някакви данни!!
Вече намекнах-КАК и КОГА биха могли гени от Балканите, да се озоват там където е експедиция"Тангра" и как тя сега открива,че имало сходни гени-ми ще има-ето как бихме могли да го обясним това сходство-гени на едни хора от Балканите-изведнъж отиват там!
.. ако някой може да подкрепи подобна теория - давайки сведения за походите - ще е добре и ще продължим дискусията интересно..!
А Сур.. ясен е, ясен- виж как се мъчи да се пребори с А.Чилингиров и В.Ростов.. ама всуе!
В този баш "Цар Симеонов Съборник" бивш "Светославов съборник" дето беше основополагаща част от "древноруската книжнина" като са го дали за преподвързване.. и са се намерили страници с посвещение на... Българския Цар Симеон велики..
и Суровете- освен да мълчат.. друго не им остава!?!