Автор Тема: Eкспедиция "Тангра"  (Прочетена 4226 пъти)

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
Re:Eкспедиция "Тангра"
« Отговор #30 -: Септември 28, 2011, 09:20:38 »
Но да не влизам в тона ти..
айде да говорим... НАУЧНО!
... ето от блога на Сарадива- хубаво го е казало момичето..

„Голямо впечатление на експедицията направила и антропологичната, и културната ни прилика със сегашните иранци.”

ОООО, ама те и антропологични изследвания направили – пак на място?!?!?!?!

А колкото до културните „констатации”– той и Алеко твърди, че индианските елечета мязат досущ на нашенските – и пак така човечецът „на място” е направил тези „културни” „изводи”.

Но … преди 120 години.

А сега – тези безумци как може да твърдят подобни глупости, филм да правят, държавата ни да го финансира, а държавната ни телевизия да разходва народна пара и да го излъчва!?

СРАМ!!!

Следва „най-задълбоченото” антропологично „проучване”:

Вижте, по думите на актьорчето, колко „научно” е то:

„- Многократно хората от експедицията бяха спирани и им бяха задавани въпроси на местните езици, което означава, че нас ни бъркат непрекъснато с местните хора...”

Край на цитатите от блога на Галина..

И ще цитирам една корифейно-научна мисъл... ...на един наш съфорумец (горд съм, че общувам с него!).. на когото мястото му-точно там е било.. сред генетичната експедия в Памир.. ама как не са го взели..  та той е откривателят на Онгъла?!??

Цитат на: sasho3 в Декември 20, 2010, 05:02:22

.. липсата на прабългарски ген също си има своето естествено обяснение. Както несъмнено съвсем скоро НАУКАТА ще открие прабългарският ген е регретен.... С период на полуразпад около 100 години. Използвайки зависимостта:
   ППРАБЪЛГ. %=(2(ГНАЧАЛНА -ГКРАЙНА)/R )-1  .100 %[/b]където R  е периодът на полуразпад на гена ( в случая 100 години),  се вижда че, гена спада ...

---------------------------
Гена спада! Прабългарският! ..                 ...(не е ли, според Българската Граматика.. "генЪТ" ??.. но   млъкни сърце!.. )
Ученост!!
То друго не е!!....  Сашо-3 форевър!
------------
понеже, тука в темата, освен с прабългарски ГЕН спадащ с полуразпад .....  в случая- за сто години  .. бях обогатен и с прабългарски изказвания.. не мога да се въздържа.. да не се обърна към корифея по спадащи гени.. на прабългарски език
.. ползвам любезно предоставения от Курти материал!
--------------

Дванш москов, шегор алем рубла етх. Текучитем сомор дохс вери - Путин вечем, Кремъл кур на сур.

Айде спецовете да превеждат от прабългарски, че нещо ме мързи тази хубава септемврийска вечер.

А щом учени мъже го казват..  sasho3 в Декември 20, 2010, 05:02:22   Както несъмнено съвсем скоро НАУКАТА ще открие прабългарският ген е регретен. ... не може, да не е истина, или поне гениално научно предвиждане!

Несъмнено, НАУКАТА съвсем скоро ще открие и добруджански ген..!

Сталин-Тито-Димитров-Сашо-3 !!
« Последна редакция: Септември 28, 2011, 12:16:14 от sim4o »

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #31 -: Септември 29, 2011, 07:51:07 »
По принцип избягвам личните нападки.. но пък не бягам от остра полемика.. Това се видя и при спора с дългогодишният ми познат - Борислав- по повод въздушното нападение над ДУПНИЦА (София и Дупница.. за сведение на посрещачите-са два разлчни града-но определено ниво на Интелект все ги бърка и смесва!).. постоянно давах КОНКРЕТНИ научни данни, и не си позволих, да премина границата на общуване приета в Дискусията.. Моите многоуважаеми опоненти, въведоха тогава обръщения "Червен Червей".. "Тъпа курва" и т.н. .. единственното което направих,бе да ги използвам и аз!
----------------------------------

Все ми е едно за какво се пише, но имам претенции КАК се пише... а и не мога да оставя АНТИНАУЧНИ и в добавка АНТИБЪЛГАРСКИ бълнувания, без забележка..
Аз също си късам нервите с ПРедателите на Българщината!
---------------------------------

А дали изповядвам само и единственно безсилна злобичка-както Групата на Сплесканите ме обвинява.. Обясних ви, Сплескани, как като ученик още, ходих с автобусите на ВМРО на Рожен.. и за срещите ми отблизо с вашата ОМО-вска порода, предателите-македонисти-рубладжии.. Въобще не ни беше безсилна злобичката, ами и бая ви лупахме къртуните...
Що се отнася до ДАННИ в историческият спор- ами и тука празните къртуни получиха каквото заслужават..
Например- смехотворните русогъзолизки изказвания, отричащи БЪЛГАРСКИЯТ език в древната християнска литература, бяха смазани с конкретен факт, разработен от Чилингиров в "Цар Симеоновия Съборник"!.. когато "древноруска" книга е дадена за ново подвързване там се намерил лист с напдис с посвещение на.. Българския Цар Симеон!
Русогъзолизците млъкнахте.. ,само продължихте да се заяждате на алкохолна тема!

И сега спирам с едно от нещата които мразя-спаменето.. и продължаваме с История! История на България!
Да видим страстните защитници на "Експедиция "Тангра" дали имат право да са толкова разгорещени.. и да не приемат, съвсем коректната, НАУЧНА критика, към техните Идоли- хората обиколили Памир и снели поучителен филм!..

Цитирам..:
   "„- За нас над 90 на сто е сигурно, че идваме оттам... На място са направени ДНК анализи, които показват сходство между днешните българи и хората, живели някога в Иран.”

АМА ТОЯ НЕНОРМАЛЕН ЛИ Е  ИЛИ  НАС СМЯТА ЗА НЕНОРМАЛНИ?!?!?!

Тези в БНТ – невменяеми ли са да качват тая простотия в сайта си?!

Това артистче прави ли разлика между ДНК-анализ и изследване на урина с лакмус?! „НА МЯСТО” никой не може да направи ДНК анализ!!!!!!!!! С какви уреди, с какви консумативи, в какви лаборатории?!?!

Край на цитата ми..

Лично аз имам една догадка,защо Сашо-3 и другите сплескани така силно ,чак стигаийки до тъпоумни лични обиди, чак рискувайки реално да седнат и да си говорят с мене и моите приятели, бранят ли бранят, самопожертвователно Експедиция "Тангра"..

Самите творци на Генетичната Истина,хората обиколили Памир обясняват..:

Всичко започва след публикуването на книгата на доц. Александър Илиев "Българите и полуостров Хиндустан"”.
« Последна редакция: Септември 29, 2011, 10:55:29 от sim4o »

Неактивен Pomak

• Академик
  • Публикации: 298
  • Респект: 21
    • Ел. поща
« Отговор #32 -: Септември 29, 2011, 09:25:34 »
Аве тъпак теб не виждаш ли че никой не те чете бе. Тиквеник прос. Кво научно си тръгнал да ми говориш. Като трябваше да говориш научно ти ръсеше 1 гора простотии. После зе да обиждаш Боцмана, Сур и мене. Да го духаш ве олигофрен. Оди са еби. Ненормалник. Що трябва да ти търпя простотиите. Кво разбираш ти от генетика бе селяндур? Че си зел да даваш такива оценки. А сур явно си тренира нервите и търпението с тебе щот постоянно си та литка да изтерясаш. Ама ти не се усещащ щот си мотика. И то от най куците мотики.

Сашко3,
Много се оливаш бе човек! Ти нямаш и грам самоконтрол, трябва да се замислиш или да се консултираш с психотерапевт ли, с поп ли, не знам... Никъде не прочетох Симчо да те е предизвиквал с такъв тон - да, бъзика се с тебе и Сур, защото тезите ви са смешни и жалки понякога, но все пак го прави компанейски, а не просташки.
Помака

Неактивен ivany

• Професор
  • Публикации: 55
  • Респект: 3
    • Ел. поща
« Отговор #33 -: Септември 29, 2011, 10:13:01 »
….. Какви навирания на съфорумци под ръба на тоалетната чиния, кви 5 лева? Кой си ти да казваш какво и как да се пише бе. Мама ти скапано пенсионерче. Тъй кат те гледам си просто 50 годишно папърдаче с малка заплата или пенсия и то от малък град…..
Знаех, че малко са пие в нашата държава, ама тия от чужбина съвсем са станали трезвеници. sasho3 иди на борсата, сега има хубаво грозде ( някое го карат чак от Мексико ), на едро не е скъпо. Ако не знаеш как се прави вино и ракия може да отворим цяла тема.
Не забравяй – възраста не е порок.
Сега за Eкспедиция "Тангра" – намерили са хората ЕДНИ ПАРИ, усвоили са ги, отчели са ги спорад както трябва. Че тя половината ни наука е така – който плаща, той поръчва музиката. Това НЕ Е ПОВОД да си показвате половия нагон пред всички.
Писанията за гените са леко смехотворни, това с полуразпада на гена съвсем откърти мивката.
Те ви една снимка. Какъв е гена на сега живеещите там и колко се е разпаднал. ( малко трудно се чете на тази резолюция, но това са благодарностите на Костурчани, които са населили днешно Брацигово в края на 18в.)

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #34 -: Септември 29, 2011, 10:27:39 »
Аве тъпак теб не виждаш ли че никой не те чете бе.. Кво научно си тръгнал да ми говориш. Като трябваше да говориш научно ти ръсеше 1 гора простотии. После зе да обиждаш Боцмана, Сур и мене. Да го духаш ве олигофрен.

Тука бих направил забележка, единственно досежно Българската Граматика.. напр. в израза  "Тиквеник прос" липсват определени букви, необходими съгласно Ортографията..

а критиката към моето писане  .. Публикувана от: sasho3  Септември 29, 2011, 01:41:04
Публикувана от: sasho3   Виж там вместо да сипеш яд и омраза във форума
я приемам. като опит за извенение ще спомена, че съм пиян и дрогиран!

Що се отнася до голямото значение на Генетиката, и в частност, научните експедиции в Средна Азия и Памир....
...да, сигурно имат огромно значение..   ...но съм тъпак и не мога да го схвана- "тиквеник прос" дето е речено..  ..добре е някой да вземе та да напише теория, основаваща се баш на тези научни дирения, и не влизаща в противоречии с другите Исторически изследвания!!

Генетиката и "Тангра" да ги оставим, македоидният ген, и спадащият в случая, за около 100 години поллуразпад Прабългарски Ген, не са лъжица за моята уста..
......да видим други, по-разбираеми за мене методики и изследвания..
 Цитирам Спарток и Галина.. :

Следва „най-задълбоченото” антропологично „проучване”:

„- Многократно хората от експедицията бяха спирани и им бяха задавани въпроси на местните езици, което означава, че нас ни бъркат непрекъснато с местните хора...”
[/b]

Експедицията, така горещо защитавана от нейни непоколебими фенове, като Сашо-3 и Сур например,си е явно интердисциплинарна- прибягва и до методи от други науки.. .. например Лингвистични сравнения!

В третия филм става дума за един конник, изсечен в скала, който се нарича Раг е модар, което пък води до думичката - Мадар, обяснява още доц.Илиев.”

И как интересно „Раг е модар” ВОДИ ДО ДУМИЧКАТА Мадар?!?!?!?! Може ли този „велик” пантомим да ни я изведе тая „думичка”?!

Като наистина търсенията в Памир, така пълно отразени по БНТ ,породиха полемика и коментари из Нет-пространството, сред любителите по История,.. освен доста негативните коментари и становища (аз съм бая по-мек, нали забелязвате)... имаше и възторжени почитатели, приели генетичните изследвания, като същинско научно откровение.. И при тях.. при феновете на Генетичното търсене в Памир имаше остри слова!
Обогатени бяхме, и с допълнителни търсения в тази насока.. Понеже не съм специалист-няма да коментирам, само ще  цитирам част от тях..

Цитат на: sasho3 в Декември 20, 2010, 05:02:22

.. липсата на прабългарски ген също си има своето естествено обяснение. Както несъмнено съвсем скоро НАУКАТА ще открие прабългарският ген е регретен.... С период на полуразпад около 100 години. Използвайки зависимостта:
   ППРАБЪЛГ. %=(2(ГНАЧАЛНА -ГКРАЙНА)/R )-1  .100 %
където R  е периодът на полуразпад на гена ( в случая 100 години),  се вижда че, гена спада ...

« Последна редакция: Септември 29, 2011, 20:33:39 от sim4o »

Неактивен vekil

• Академик
  • Публикации: 926
  • Респект: 29
    • Ел. поща
« Отговор #35 -: Ноември 10, 2011, 00:01:43 »
Всъщност, Памир не е глобално отдалечен, може да постъпи полезна информация, също и от Бактрия, днешен Афганистан, но само ако се проведат непредубедени проучвания, за генно изследване е смехотворно да се говори, ако не за друго, то поне, заради пренебрежимо малката статистическа извадка, Средна Азия не е от най непосещаваните места на планетата от десетки хилядолетия, примерно Нова гвинея на Джаред, по става за генетични изследвания, качваш се в планината, потъркваш бузите отвътре на няколко села в планината и извадката ти е статистически значима.
Такова чудо като Тангра няма. Има нещо като бог Тенгри или Шангри/не е подлаган на теологичен анализ/ на малко по привелигировани от новогвинейските,/ заради контактите със съседни цивилизации/ абограгяни, чувал съм и Танагра, в Тесалия, бил град със светилище на Хермес, и изящно производство на теракотени фигурки, което ми се струва по близко от връх Ленин и Танг алан. Има няма 3000 км. по близко. Не че нашето/каквото и да е/ християнство е създало идеалното общество в Русия, респективно СССР, поне е дало на тия с брезовите кори и плъстта на краката, право на избор и морални категории. Представи си, един неминуемо невзискателен откъм пороци, но жесток откъм правосъдие и фанатична вяра ислям в Русия. 

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.