Ама баджанак, абе ти още ли не си разбрал за каква монета става въпрос?!Че то то там в коментара нали съм го написал? Що не прочете? Или и ти не разбираш български?
Абе вие за коя чужда ценрала работите и кой ви плаща? Та не можаха ли да ви научат на български език поне както трябва?! Ето го коментара за нагледен пример на публиката:
Опитах се нещо да напиша по въпроса в блога на нестинарката,която май най-напред пусна монетите,макар че го научих от друго място.Обаче ми изтри двата коментара и ме изпъди...Сега там се напълни с глупости и смешки и хубаво,че Доктора също е писал за това - събитие!
Знам, че няма да ме изпъди, защото съм ходил при него на Тай-чи-чуан в София и имам впечатления какво представлява...
Няма да пиша за императорската титла - Кан - на Аспарух, но искам да кажа за брадата му!
Още щом видях,че е с брада на монетата и разбрах веднага(може би чрез вътрешното си чувство), че монетата е напълно истинска!!! Отдавна не бях се вълнувал така.
Един от прякорите с които станал известен по широкия български свят тогава е бил - Атилкусе( Голобрадия Атила).Получил го като насмешливо прозвище в юношеските си години...Понеже бил кръстен на именития си прадед Атила, той във всичко се стараел да му подражава и понякога на околните им идвало в повече от неговата енергия и амбициозност! Това изглежда много го е засегнало ,защото по-късно се нарекъл в отговор на този прякор - Маджар( жертвен, жертващ се за другите).Освен това цял живот ходил с брада, никак не е чудно ,че е пожелал изрично и на монетата да бъде изобразен с брада!
Това го разказал летописеца Гази Баба(Арслан Тертер), и още, добре ще е във връзка с това събитие да се знае, че костите на основателя на България лежат тук, на хълма Царевец( бившо Тенгрианско светилище - Торнаба, от което града и получил името си). Не е убит в битка никъде а е умрял на преклонна възраст в Търново.Преди смъттта се се помолил на Тангра за прошка,че умира на легло от старост а не на бойното поле. Почти същото пише и Паисий за него без да е чел никога сведенията на Гази Баба.
Може би точно на неговия характер се дължи и факта,че след като направил императора свой данъкоплатец, той почнал да сече и от неговите монети,но със своя образ...!