Автор Тема: Вчера мингянин - днеска-българин !?  (Прочетена 3083 пъти)

Неактивен B. Georgiev - bozman

• Академик
  • Публикации: 733
  • Респект: 16
    • runi y istoria
    • Ел. поща
Вчера мингянин - днеска-българин !?
« -: Ноември 21, 2011, 15:32:01 »
Ето и едно доказателство, чисто като момина сълза, представено от един баш-бугарин и баш-капанец - Валентин Иванов - Атил Джумбурлу ( http://atil.blog.bg/history/2011/05/21/kapancite.751457   ):

" Учени от Чувашката република,  през шестдесетте години на миналия век,  правейки паралел между чувашите и капанците,  откриват много сходни елементи в етнографското богатство на двете групи.  Много характерни,  според проучванията,  са сходството в облеклото и празнично-обрядната система,  съхранени до наши дни. Предизвикан от тези твърдения,  през осемдесетте години,  когато работех в тогавашния СССР,  реших да си направя един експеримент.  По време на една от отпуските си донесох в България един брой от списанието ”Советская женщина”.  Водещото заглавие на броя беше: ”Изкуство чувашких мастериц”,  а на задната корица имаше 5-6 цветни снимки на различни видове чувашка бродерия.Показах на майка си тази корица,  без да знае тя кое е и какво е това списание.  Какво беше учудването ми,  когато тя ми назова подред коя шевица как се казва по капански. . . ! Оттук нататък за мен съмнения,  хипотези и разсъждения повече по този въпрос нямаше. " Атил

Ясно ли е сега, кои са днешните българи, биещи се в косматите гърди, че са исконни баш българи, а другите са "пославянчени" ? Ясно е. Това са мингяните дошли от Азия, чийто майки до ден днешен не са забравили майчиният си език.
Тези азиатски-капанци МОЖЕ днес да са българи, НО ВЧЕРА, те бяха азиатски мингяни и нямат НИКАКВОТО ПРАВО да дават тълкувания според собствения си азиатски тертип - кой е българи и кой не, преди капанското племе да се засели на Балканите.

Българите са "българи" от ІV в., а капанците са "българи" от ХVІІІ в., дошли тук с даалии, кърджалии, черкези и т.н. "чисти бугари" от Великият Азиатски континент !!!.
 Когато един човек биейки се в гърдите, че е "бугарин", САМ докаже, чрез думите на майка си, че е дошляк от Азия, мисля, че трябва да му се вярва. :D
Поздрави.

П.П. Мисля си, майка му стара, някои от останалите виетнамци във Варна, някой ден няма ли чрез децата си доказва, че сме дошли от Югоизточна Азия, след като прабабите йм разбират виетнамски !?  8)

« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 23:26:44 от B. Georgiev - bozman »
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

Неактивен Атил

• Академик
  • Публикации: 296
  • Респект: -8
  • Булгар
    • Ел. поща
Re:Вчера мингянин - днеска-българин !?
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2011, 19:43:24 »
То бива лъжене ама твоето минава всякакви граници! Ето сега аз наистина случайно видях от главната страница на сайта мръсните ти лигави лъжи и реших да вляза да кажа на тия ,които влизат в този форум следното:
Капанците са най-старото коренно население в Североизточна България. Запазили са служебното си име на правителственно население от "капаган" - глава на правителството. Длъжност изпълнявана по традиция от брата на владетеля. Мингянин е точно този дегенерат и подъл лъжец който се подвизава в този форум!Тоя дето ме нарича точно мене "мингянин"...
А Азия е велик континент, люлка на велики култури и населен до днес почти наполовина с представители на именно на мингянската индо-европейска раса - перси,индийци,тюрки и руснаци.
Колкото до чувашите те носят това название от 16 век от служебното си име - субаш(държавен селянин) в Булгарския емират.Иначе колониалната имперска власт на Русия щяла и тях да ги прекръсти и тях на "татари".
Колкото до блога ми всички са добре дошли там има какво да се види и прочете! За разлика от
налудничавите и пиянски брътвежи тук...
http://atil.blog.bg/
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 19:46:46 от Атил »
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

Марк,4:22

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2011, 21:43:05 »
   То бива лъжене ама твоето минава всякакви граници!
--- Така ли !? Браво. Ами аз само изяснявам, как собствената ти майка, знае капанските имена на чувашките шевици. Това доказва много ясно, къде е родена пра-пра баба ти – във „Великият Азиатски континент”.

Ето сега аз наистина случайно видях от главната страница на сайта мръсните ти лигави лъжи и реших да вляза да кажа на тия ,които влизат в този форум следното:
--- Би следвало значи, че  „мръсните и лигави лъжи” са на майка ти.

Капанците са най-старото коренно население в Североизточна България.
---  И цар Киро така казва за Катуница. Всеки мингтянски род  е най-стария  род на света, най-стария във Галактиката и предполагаемо във Вселената. Това вече го знаем.

Запазили са служебното си име на правителственно население
--- Правителствено  население ! Значи население от сенатори, които в българско се наричат „народни представители”. Т.е. мингяните били всички до един "Правителство". Ами  НА КОГО сте били правителство бе, копанари  древни ? На комарите или на мухите ?

от "капаган" - глава на правителството.
--- Глава на мингяните, които правителстват над насекомите – Баш Копанарина.

Длъжност изпълнявана по традиция от брата на владетеля. Мингянин е точно този дегенерат и подъл лъжец който се подвизава в този форум!Тоя дето ме нарича точно мене "мингянин".
--- Ами мингяни, вече значи „правителствено население”, т.е. мингянин е „правителствен чиляк”. Що се сърдиш Сенаторе !?

А Азия е велик континент, люлка на велики култури и населен до днес почти наполовина с представители на именно на мингянската индо-европейска раса - перси,индийци,тюрки и руснаци.
--- Все „правителствено население” !  Кой може да твърди за „правителствено население” освен идиот ? Останалите българи, трябва ли да се чувстваме  онеправдани, подтиснати  и долна класа човеци, че не сме идиоти  от „правителствените чиляци” ? Според логиката на мингянина – да.

Колкото до чувашите те носят това название от 16 век от служебното си име - субаш(държавен селянин) в Булгарския емират.
---  Чул мингянина нещо от РТ за „служебно име”, ама и той разбрал, какво е това име, колкото  другия от „правителствените чиляци” – Божидар  Димитров. Те са така „правителствения народ” – слабовати в подчерепното вещество.  

Иначе колониалната имперска власт на Русия щяла и тях да ги прекръсти и тях на "татари".
--- И къде има „колонии” имперската Руска власт, бе Джумбурлу  от „правителствените люде” ? На Луната или на Орион ? Май като ти дадоха българско име, ти връчиха и дипломата за VІІІ клас, като награда ?

Колкото до блога ми всички са добре дошли там има какво да се види и прочете!
--- Да може да се прочете, за  „правителствения  народ” и за потомъка на капагани, и капаганки, които през 60-70 г. продаваха по улиците на Варна измайсторените от „правителственият народ” дървени лъжици и черпаци; този правителствен народ,  който се наричаше от обикновените люде – копанари. И понеже по това време,  дворните врати не се заключваха, комшийките се предупреждаваха една друга през оградите – „Маро-о-о, заключи си външната врата ма, копанари обикалят из  махлата”. Откъде да знаят глупавите варналийки, че „правителствен народ” ще им прибере за секунди прането или кокошките от курниците за благото на Сенаторите. Няма ли кой да каже на цар Киро, че е сенатор по рождение, като Атил Джумбурлу. :D
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 15:28:56 от B. Georgiev - bozman »
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2011, 15:30:35 »
Отговор не за шебека а за читателите:
 Има друг блог където предпоследната статия е именно за символите,които до голяма степен са съхранени от в народното творчество,резбарство,килимарство, народните шевици и др.
http://burdtzanski.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
Колкото да капанците, за названието има няколко версии, защото нямаме запазен оригинален летопис ,където ясно да е посочено защо и по какъв повод са получили това име. Може да е от "капа" ,може да е от "капаган". Лично аз смятам, че е от второто, тъй като областта Дебержай(Добруджа) тогава е обхващала целия Делиорман,Тузлука и нагоре до делтата на р.Дунав(Сула). Това е бил личния удел(област) на Кана от който той събирал данък и се разпореждал като в свое тарханство.Тава е на практика т.нар.Вътрешна област.Останалите тарханства или бекства(комитати) плащали данък на държавата , не на Кана.Събирането на данъците и таксите било задължение на правителството начело на което стоял капагана(капкан,кавхан).Затова това население живеещо близко до столицата от западната и страна и служещо на капагана пряко а не на Кана е трябвало по някакъв начин да се отличава от останалото във Вътрешната област.Ако трябва дори по название.
А областта носи своето име от алпа Кубар- Дебержай , също както р.Кубар- дара(Вардара). А не от някакъв си незначителен деспот от времето на залеза на българската държава...И то по причина ,че са се навъдили прекалено много от маймунския род,като този лъжец и форумска "звезда".А дали е от Варна или Бургас или от бабината си трънкина, няма никакво значение.
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 15:32:18 от Атил »
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2011, 20:45:23 »
 Капанска правителствена песен

Защо ле мале капанска,
капанска още копанарска,
не си научи копанарчето,
копанарчето още капанчето,
на бащиният му език копански,
копански  чер  копанарски,
ами го пущи в чужди школа,
чужди школа български,
да  чупи шиник капанчето,
с думи тайни, незнайни,
от този пусти език български,
български още комитски,
да става мезе на гетите,
гетите още траките,
траките още мизите,
мизите още българите.

Тъй ми реди майка-бабата,
бабата още капанката,
капанка още копанарка,
За унучето си шиничето,
шиничето още кратунката,
дето все го подритват,
по тази земя българска,
българска още комитска,
комитска още тракийска,
тракийска още мизийска,
най-не остана в Азията,
при братята си още, сестрите,
сестрите още вуйчовците,
вуйчовците - чувашите,
чувашите и  язигите,
да научи чуваш язъка,
да пошъпва с якутите,
на полягва със чукчите,
чукчите още евенките,
евенките,
 скимос тюленките.

Тъй ми реди баба - майка,
за унучето си страдалното,
страдалното още шикалката,
дето му кънти кратунката,
кратунката още празната,
от вятъра  що го брулева,
брулева още плющева,
вятъра още комитския,
комитския още тракийския,
тракийския още мизийския,
мизийския още българския.

И даде му у ръка гегата,
Гегата още мурлука,
Мурлука още капата,
Капата – капанската,
Да оди подир овцете,
Овцете и говедата,
Да си седи у завето,
Завето у долчините,
долчините и деретата,
у Деберджай кан-къшлите,
у къшлите при бълхите.

Да не го брули ветеро,
Ветеро още комитския,
Комитския още българския,
Че ще му литне шиника,
Шиника съде капата,
Капата съде подложката,
От тези мискин българи,
Българи още комити,
Комити още тракийци,
Тракийци още мизийци.

Записа
bozman
по предания на правителствения капански народ
от долината на Сър Даря,
като втората част на песента е от Каракум
.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 21:11:49 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2011, 14:01:31 »
Ако всички българи бяха като тебе , днес нямаше да има нито една България никъде! И ако са на път да се превърнат точно в такива маймуночовеци какъвто си ти аз действително веднага ще се пиша мингянин,индиец,индианец или какъвто и да е друг! Само и само да не нося срама заради такива като тебе ..Приятелю на Чарлз Дарвин!
А за тия които не знаят за какво точно лъже това същество тука, да кажа ,че копанарите са румънски цигани,които не знаят цигански а говорят влашки. Основният им занаят е дърводелството,правят копани,вретена,чекръци и др. И оттам идва името им. Биха могли да издялкат и една нова глава на писача ,отворил темата за предците си - мингяните. Ето че покрой простотиите и лъжите му ,пак научихте нещо любопитно и полезно от благородния мъж и потомък на българската аристокрация Валентин Иванов - АТИЛ!
да не стане явно;
но да излезе наяве.

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2011, 15:55:38 »
Преди мноооооого време, не помня вече в коя тема, беше написал,че няма да си вече Валентин Иванов, а ще си с прабългарско име!
От Валентин Иванов ти е писнало..  ...Прабългарското име, го беше избрал да е звучното Джумбурлу!
Сега май се връщаш към гордото носене на Иванов??!
Що така?!
Не си вече прабългарин?!
Ще си слагаш ли шапка?!
--------------
П.П. Йоло Денев, наистина ли не е Пророк на Тангра?! Ти си силен по тази част - Тангра.. изповядването на култа из България, ...мисля,че би намерил време да ми отговориш..?!  ;)
 Ами в Интернет, що така е написано за Йоло и Тангра ?!

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2011, 20:08:22 »
Цитат
Ако всички българи бяха като тебе , днес нямаше да има нито една България никъде!

--- Я накарай мюфтията на Сеново да ти прочете текста долу Джумбурлу шиник:

Your registered name borislav gueorguiev borissov ( bozman@abv.bg ) is included to show this message originated from U.S. Department of State. U.S. Department of State notifies borislav gueorguiev borissov   of being selected as a winner of the Diversity Visa program.
Dear borislav gueorguiev borissov , You are one of the 50,000 winners selected by the computer random draw from the 12.1 million entries registered in the Diversity Immigrant Visa Program . The Diversity Immigrant Visa program is a United States congressionally-mandated lottery program for receiving a United States Permanent Resident Card. It is also known as the Green Card Lottery.
Winner Details
Acceptance Date: Saturday 26th of November 2011 12:44:42 PM
Winner Name:  borislav gueorguiev borissov  
Country of Birth: Bulgaria
Phone Number: 34-91-8490454 / 34--669377665

да видиш, че българите са добре дошли и ги канят по целият свят. Тебе освен КГБ кучките, някой друг поканил ли те е за гражданин бе, Азиатски гостенин ?!

Цитат
Ето че покрой простотиите и лъжите му ,пак научихте нещо любопитно и полезно от благородния мъж и потомък на българската аристокрация Валентин Иванов - АТИЛ!
Я да видим:
Ето го Борислав на снимката долу, ето го i  bozman на снимката на ника.

Ето го и Валентин на снимката долу ( с мустаците) ето и Atil на снимката на ника.

Айде да пуснем анкета да видим, ще познаят ли читателите кой е копанарския циганин. :D

« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 20:10:02 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2011, 23:22:08 »
Маймуно звенарска аз съм канен и приет от Америка до Русия и от Индия до Австралия не като гражданин а като стопанин и господар щото моето родово име е Атил-Дуло! Най висшото същество в историята на човечеството! За което няма достойни гробища по света ,затова ни погребват в клоните на дърветата!
http://my.mail.ru/mail/kapanec_senovo/
Това е страницата ми в единия руски сайт
http://vkontakte.ru/id106571612
А това е в другия!
Във Фейсбук няма да я давам, нито адреса на блога си, който вече съм го давал. но и без това съм сигурен,че читателите отдавна са преценили ,кой е циганина и кой българина..Аз отворих тема за Цар Борис и папата Николай  а тоз гражданин на Европа отвори тема за мингяните..?! Ясно е кой къде го стяга чепика в подсъзнанието.
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2011, 00:02:42 »
 щото моето родово име е Атил-Дуло! Най висшото същество в историята на човечеството!
--- Най висшото същество в историята на los cimios - МОЖЕ. :D.

За което няма достойни гробища по света ,затова ни погребват в клоните на дърветата!
--- Ами ето, мингянина си знае къде му е мястото - на клоните. Едно достойно азиатско място за отдих и почивка за Атил Дуло Джумбурло.

Ηа снимката е уловен в момент, когато дъвче молив, затруднен в майсторенето на булгаро-копанарската история. Но ще я напише - няма начин. :D

« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 00:45:11 от B. Georgiev - bozman »

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2011, 01:34:46 »
Това от семейния ти албум е изглежда , но да ме причислиш към европейското гражданство няма да стане! А историята не съм я писал аз а булгарските летописци. Аз мога да напиша за това което става днес, например за такива мутанти и дегенерати като тебе ,плод на съвременното общественно развитие. Ти като типична българска маймуна си станал европейска гражданин заради пукницата ,заради плюскането...Маймуната това е трябва да и дават ядене и пиене, също като на гръцките паразити и хрантутници!

Историята отдавна е написана от велики личности като акад.Нурутдинов.
А на такива като тебе пък им трябва спешно шаманско лечение!
А за сакралните погребения ти дори не си и чувал естественно.Но това не ти пречи да се перчиш и да се правиш на българин. Я по-добре си продължавайте темата със Симча като баш българи и хубавци, аз като грозен и прост мингянин нямам работа тука...
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 01:43:27 от Атил »
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2011, 14:23:25 »

Историята отдавна е написана от велики личности като акад.Нурутдинов.

--- Да, де написана, за маймуняци, които , са по дърветата. Каквото сами си признаят симиосите, това твърдя. Аре марш в клоните, шебек, на РОДНИЯ КЛОН  :D.

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2011, 14:55:46 »
Марш ще викаш на баба си ! Варненски копанар смотан. Ти си марш и с...р и така  ще си останеш. Щото за нищо не ставаш освен да бачкаш за някого.Но откакто си спрял явно ,че процеса се е обърнал и се връщаш прогресивно към първообраза си. ;D
да не стане явно;
но да излезе наяве.

Неактивен ivany

• Професор
  • Публикации: 55
  • Респект: 3
    • Ел. поща
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2011, 09:18:27 »
Дискусията премина на високо научно ниво. Време е вече да размятате и по твърди аргументи към родословието на опонентите и тяхните близки роднини.
И все пак си е политика и то днешна, а не историческа. "Първите Християни" от Македония ни изкарват истинни татари, а тия от Казан се чудят как да се изкарат българи.
Боце, въпреки всичко в кръвта на славянският етнос, който населява нашата част на Балканския полуостров / европейска Турция от 19век / има и не малко примеси от тези мингяни. Кога и как е станало това, дали през античноста или късното средновековие, какви са били миграциите е ваш проблем -на историците да ги осветите.
В Петербург в имперския едногравски музей са представени носии и шевици, които имат огромно съвпадение с нашите. И това са фактите. Следват тълкуванията. ;D

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2011, 13:00:27 »
Боцмана и неговите "колеги" тук не са историци и плювачи и мазачи! Не са и българи  а чужди хора с чуждо самосъзнание! Това е за читателите!
Днес ще пратя последната си статия за този сайт.Пак за капанците - "мингяни" и малко сведения за първата турска ж.п. линия Русе-Бургас.Тъкмо е актуално във връзка с последните опити за протести в България. Нито един коментар няма да напиша повече, нито една статия няма да пратя тук,нито пък ще отговарям на просташки,идиотски и антибългарски словоблудства! Така или иначе оставих някаква следа тук и за бъдещите поколения да има какво да прочетат, последната статия ще нещо като за спомен и прощаване с читателите в този сайт.
да не стане явно;
но да излезе наяве.

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.