Автор Тема: Вчера мингянин - днеска-българин !?  (Прочетена 3083 пъти)

Неактивен B. Georgiev - bozman

• Академик
  • Публикации: 733
  • Респект: 16
    • runi y istoria
    • Ел. поща
Re:Вчера мингянин - днеска-българин !?
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2011, 14:42:31 »
Дискусията премина на високо научно ниво.
---  :D

И все пак си е политика и то днешна, а не историческа. "Първите Християни" от Македония ни изкарват истинни татари, а тия от Казан се чудят как да се изкарат българи.
--- Ами как няма да те изкарат татарин, като 100 г. тъпи говеда твърдят бездоказателствено, че българите били азиатско племе ? Казанските рязани боздугани може да са булгари, НО след ХІІ в. Преди това са мингяни и поради това и булгари да са станали, пак мингяни СА СИ ОСТАНАЛИ.

Боце, въпреки всичко в кръвта на славянският етнос,
--- Няма „славянски етнос”. Има „славянска езикова” под-под група и . . . нищо повече. Името на групата НЕ може да се приравнява на скловените от историческите паметници.

който населява нашата част на Балканския полуостров / европейска Турция от 19век / има и не малко примеси от тези мингяни.
--- Няма начин да ги няма и ще ги има и занапред. Тези популации обаче, са се претопили сред  „славяните” където са били в по рехава плътност спрямо околните, и са си останали такива, където има по-плътни поселнически групи. Капранци, каракалпаци, гагаузи и т.н. и до ден днешен НЕ СЕ месят с останалите.И няма как да се смесят, защото ДОРИ миришат по различному. Миришат на мингяни -  Бог си знае как да предпази мешането на расите.

Кога и как е станало това, дали през античноста или късното средновековие, какви са били миграциите е ваш проблем -на историците да ги осветите.
--- Това е непрекъснат процес - той е ставал и ще става;  да не говорим, че задачата на "историците" не е да осветляват, защото ако "осветлят" ще се видят черните йм дела, тяхната работа е да претупват и да лижат ботуша на началника. Въпроса е доколко преселниците променят името на завареното население. Досега този въпрос е жесток за „булгарските" капанци, гагаузи и т.н. ТЕ НЕ ПРОМЕНЯТ името на завареното население.

В Петербург в имперския едногравски музей са представени носии и шевици, които имат огромно съвпадение с нашите. И това са фактите. Следват тълкуванията.  :D
---  Ако се разходиш по чевръсто из нет, ще разбереш че такива шевици имат и маите, и чероките и всяко живо същество, което е държало игла за шев. Има ограничен набор от примитивни форми, които не могат да се избегнат от хуманоидите в техните  първоначални идеи по шев и кройка. Това е триъгълника, ромба, квадрата и части от тях.
http://www.angelfire.com/dc/dresdencodex/codexesp.html
Виж тук робата на жреца на маите (последна снимка от страницата) с древни шевици, за разлика от модерните облекла на „съвременниците” му. Според генийчето Джумбурлу, това е резултат от булгарските колонии и градове в Америка "на които още се чудят"  :D .

Шевици на сиуксите
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/05/Sioux-Baby_sling.jpg
които според Ал. Константинов са „точно като българските”.

Ето и малко шевици от бонго-бонго, които майката на Джумбурлу също може да назове на капански език :D:
http://www.theartofafrica.co.za/images/products/l_abundance.jpg

Всеки цървул, гледайки опашките на овцете, които пасе, „разсъждава” че всички опашки на животните по света са произлезли от опашките на неговите овце. Булгарския флот обходил Скандинавия, открил Америка по "маршрута" и т.н. Абсолютен и перфектен дебилизъм. За забавление :D.

« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 15:01:15 от B. Georgiev - bozman »
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2011, 14:52:33 »
Боцмана и неговите "колеги" тук не са историци и плювачи и мазачи!
--- Не, не са историци, но не са и идиоти като тебе.

Не са и българи  а чужди хора с чуждо самосъзнание! Това е за читателите!
--- Българи СА и българи ще си останат, нещо което капанците и т.н. НИКОГА няма да станат поради азиатския синдром за мозъчна недостатъчност, който носят. От кумиса бил.

Днес ще пратя последната си статия за този сайт.
--- Това се чува вече 10 пъти пред последните 5 години. И понеже си малоумен, не помниш какво говори и пак ще цъфнеш, като говеждо лайно на Български площад.

Пак за капанците - "мингяни" и малко сведения за първата турска ж.п. линия Русе-Бургас.Тъкмо е актуално във връзка с последните опити за протести в България. Нито един коментар няма да напиша повече, нито една статия няма да пратя тук,нито пък ще отговарям на просташки, идиотски и антибългарски словоблудства!
--- По големи словоблудства от капанския "булгарски" идиот, никой не е писал тук.

Така или иначе оставих някаква следа тук
--- Остави следа, като от теле с дизинтерия.

и за бъдещите поколения да има какво да прочетат, последната статия ще нещо като за спомен и прощаване с читателите в този сайт.
--- Чак се просълзих от загубата. Ами сега кого ще ритаме по биволската кратуна за забавление !? Такъв тапир като тебе се среща веднъж на 100 г. Ще те изчакаме пак да се върнеш с изгората си с която щяхте да ходите в Мека преди време, ако вече не са те направили Академик на Булгарски Казахстан :D. Такива като тебе са всикнали с чергарството. Като се върнеш, пак ще ти е като на "нова земя", и пак ще бъдеш "най-първият булгарин Джумбурлу Итиш Сикиш" сред човешкото поселение.

« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 14:57:56 от B. Georgiev - bozman »
  "Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 901
  • Респект: -24
« Отговор #17 -: Ноември 29, 2011, 19:59:13 »
.. малко сведения за първата турска ж.п. линия Русе-Бургас..

Джумби... вярвам, че суперинтересни ще са твоите сведения,за Булгарите, Блгарския Флот, търговските пътища и ж.п. линиите ....  ноооооо..

ПЪРВАТА турска ж.п. линия е Хайдарпаша- Ескишахир.. а след това и Истанбул- Измит и Ескишахир -Коня..  
Връзка по ж.п. релси от Русе, за Бургас през Синдел е осъществена доста по-късно от твоите сведения.. Всъщност от Русе първата линия е построена, не за Бургас, както е според твоите сведения за Булгарите и техните търговски пътища,  а за Варна (учуден си, нали.. не Бургас , а Варна.. :( )- пусната  е в експлоатация тази линия на 7 ноември 1866г!
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 19:55:39 от sim4o »

Неактивен Pomak

• Академик
  • Публикации: 298
  • Респект: 21
    • Ел. поща
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2011, 17:16:38 »
Т "капаган" - глава на правителството
 индо-европейска раса - перси,индийци,тюрки и руснаци.
 16 век от служебното си име - субаш(държавен селянин) в Булгарския емират

Инат и това си е! Целият учен свят от антрополози, етнолози и т.н. е установил че тюрките са подразделение на жълтата или монголоидната раса (с примеси от бяллата раса, което също е обяснено със спецификите на  популационната им биология) един само Атил ги провъзгласи за "индоевропейци"!!! Без дори да знае че този термин се отнася до езиково родство най-напред, а после и до расово (първоначално терминът е "индогерманци"). Значи тюркският език е индоевропейски, а? То бива и бива заслепеност, ама твоето си е направо заболяване.
Апропо, напиши нещо на капански, да видим писано слово, а? Капанците и тюрките/татарите от Татарстан ще ли се разбират като си говорят всеки на своя език?
Между другото да ти напомня, че твоите препратки към историч(ески извори се свеждат до самоцитирането ти от твоя си блог. Това не е история!
Помака

Неактивен Атил

• Академик
  • Публикации: 296
  • Респект: -8
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #19 -: Март 19, 2012, 10:38:26 »
Моята следа и в този форум дори, е велико достояние и благодат,която ще се помни от благодарните поколения! На фона вашето най-долно и низшо присъствие подплатено с купища глупости и криви,дори извратени представи и за историята и за живота, които ги правите публично достояние.Това  разбира се е вредно и недостойно и само по тази причина се намесих.
Воображенията ви са болни като фантазиите и лъжите ви,особено тия ,че нещо сте доказали против истинската история ,която представих тук(малки фрагменти от нея) или това ,че нещо сте ми направили?! Освен това, че на фона на вашата ретроградност и лъжлива ,куха агресия(старание да прехвърлите вашите недостатъци или дори произход върху мене ?!) се открои и възсия мойто благородно българско величие!За никакви смисленни аргументи не може да става въпрос ,нито за нормална дискусия! Нищо не можете да оборите и затова безсилната ви агресия на извиващия се настъпан червей или змийче, прерастна в лични нападки и измислици,клевети и лъжи.Нещо присъщо на вашата долна природа по рождение!
Достатъчни са брътвежите за флота или ж.п. линията за да може всеки непредубеден човек,запознат с това което съм писал да ви скрои шапката по мярката ви..А психопата Боцман,както го наричат в интернет пространството, си скъса да ме турчи и обрязва ,после ме обяви и за копанарин и циганин..По подобен начин оперира и с историята на българите ,но постиженията от подобни напъни май не са големи.
Без да определям произхода на тюркоговорящите от съседната махала знам със сигурност,че те по нищо не се отличават от славяноговорящите капанци от другите махали.А в езика им индоарийските думи не са по-малко от тези в съвременния немски,руски или български език.
Така ,че предпочитам да вярвам на реалностите а не на празни приказки и "научни" докази. Освен това българите имаме своя писана история и не необходимо другите да ни учат какви сме и какви не сме,какво сме правили или не сме правили.
Дискусия се прави с нормални хора а не с дървени човечета , и то силно коплексирани,чак до извратеност и болестно състояние...Освен това презирам лъжците а глупаците не уважавам.
Може е да е от ниската ви култура,едно е да си простак,друго да си благороден българин като мене..Трудно се получава общуването,дори да е виртуално..Съжалявам.
Понеже няма нищо тайно,което
да не стане явно;
И нищо не е станало,за да бъде скрито,
но да излезе наяве.

Марк,4:22

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #20 -: Март 28, 2012, 03:36:56 »
Моята следа и в този форум дори, е велико достояние и благодат,която ще се помни от благодарните поколения!....,че нещо сте доказали против истинската история ,която представих тук(малки фрагменти от нея) или това ,че нещо сте ми направили?! ..... се открои и възсия мойто благородно българско величие!За никакви смисленни аргументи не може да става въпрос ,нито за нормална дискусия! Нищо не можете да оборите и затова безсилната ви агресия на извиващия се настъпан червей или змийче, прерастна в лични нападки и измислици,клевети и лъжи.Нещо присъщо на вашата долна природа по рождение!
Достатъчни са брътвежите за флота или ж.п. линията за да може всеки непредубеден човек,запознат с това което съм писал да ви скрои шапката по мярката ви..

Евалла , Джумби   .. и аз и ти останахме, май сами, които подркепяме Величието на Флота!!
.. Ми много ясно,че е имало плавания от Шумер за Нил- пътьом- откривайки Америка .. така както твърдиш!!?
Щом заповяда Копакабана - и ей ги, корабите тръгват в утринта  ..ей къде е Нил!!...
Уффф   .. то, аз и ти се подкрпяме, за Булгарския Флот - ама отвсякъде врагове??!.. как да направичм така, че не нашето, моето и твоето  "величие да възсияе.."  а да възсияе величиено на старшините, матросите и офицерите от Булгарския Флот??!
Поредица от статии??!
Книга??!   .. ще си я купя!!  .. и прогнозирам- ще има към нея интерес "Булгарския Флот" - хубаво заглавие ще бъде!!

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
Re: Вчера мингянин - днеска-българин !?
« Отговор #21 -: Март 28, 2012, 20:42:50 »
Тука би трябвало аз да пиша най-много щото съм най-главния! Аз съм "мингянина"! Какви врагове? Тия тука аз не ги броя и за прислужници ти ще ми говориш за врагове...Казах новината преди малко в коментар към последната си публикация в блога!Атил Бурджански в Блог БГ. Преди десетина години имаше предложен проект за супер продукция в киното.С участието на няколко страни,бяха поканени видни актьори - знаменитости,които си бяха дали съглосието.Работното заглавие на филма е "Топлите ветрове на древните булгари"! Сценария е долу горе върху това които съм публикувал тук за старата история на българите - "мингяни".А флота заема едно от най-видните места .Щеше да се снима на три континента и т.н. Но правителството на фалшивия Татарстан спряло проекта,като успяло да получи подкрепа и от Москва...Защото му олеква тежеста да съществува вообще..Барабар с татаризмите си. Сега остава да го направим в Холивуд без участието на Русия.Украйна ще се включи и останалите също. В последната ми статия също пише за флотилия,но от лодки ,които антите направили по заповед на българския балтавар за да атакуват шибаната столица на Византия. В противен случай аварския хакан заплашвал,че ще ги изколи,защото били безполезни.
Има едно видео за филма:<iframe src="http://vk.com/video_ext.php?oid=106571612&id=162522106&hash=3d498da4c6bdd8e9&sd" width="607" height="360" frameborder="0"></iframe>
« Последна редакция: Март 28, 2012, 21:55:30 от Атил »
да не стане явно;
но да излезе наяве.

Неактивен sim4o

• Академик
« Отговор #22 -: Март 28, 2012, 21:27:43 »
Филм, или видео  .. за Булгарския флот - също бива!!
Пак да се върнем на нашето си откритие- топонимите!! "Копакабана" не може да не е от Капа Кагана..!
МОЯ подкрепа, към историите за Бургаския флот!!  ;)
Ако ще има филмови кадри  ..  да има и за Копакабана  .. аз навремето съм гледал видео  от там- едни момичета танцуват!!
Ако включим Копакабана и девойките  .. успехът на филма за Флота, ще е голям!!...
.. и ще подтикнем, пак повтарям  .. доста младежи, към служба във Флота!!  .. да съхранят традициите на Булгарските матроси, старшини и офицери- плавали от Шумер за Нил!!
Давай Джумби филма .. да не ми пренебрегнеш съвета- кадрите с Копакабана!!!!

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #23 -: Март 28, 2012, 21:46:53 »
Цитат
"Копакабана" не може да не е от Капа Кагана..!
---Точно така. Не забравяй е Каповерде ! Също е от Капав Едре ! Сиреч "калпа ерък". На капански "бейгир кафасъ" !  На това място от един от българските есминци езхвърлили един бунак в морето и кръстили носа на името му. Има и други по курса . . .

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #24 -: Март 28, 2012, 22:11:45 »
Нос Емине е кръстен на българска кадъна! А останалите споменати  на български индианци най-вероятно защото за тях не съм писал...Индианците имат възлово писмо и летописите им ако не са ги изяли мишките в някоя пещера,някой ден също ще бъдат публикувани.
Колкото до кадъните аз от тях най-голям хаир съм видял..Те ме обичат най-много! На второ място са рускините и чак на трето българките...Това още веднъж доказва че кадъните в България са от булгарски("прабългарски") произход ! Вий например ако отидете при някоя кадъна тя вообще няма да ви обърне внимание. Тава говори за някои някои неща които са от компетенцията на философите на историята като Чурешки например. ;)
След няколко дена като сеем царевицата на кооперацията мисля да проявя малко от благородническата си активност тук.Имам някои неща приготвени.От същите.
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #25 -: Април 01, 2012, 23:17:38 »
Нос Емине е кръстен на българска кадъна!
--- Кадъна, ама малко курва си падаше . . .

А останалите споменати  на български индианци
--- Искаш да кажеш български капанци или копанарци ?

най-вероятно защото за тях не съм писал.
--- Е как да не писа ? Нали разчете тюркските песни чрез копанарския език на майка си ?

Индианците имат възлово писмо и летописите им ако не са ги изяли мишките в някоя пещера,някой ден също ще бъдат публикувани.
--- Абе Атил Де Бил, има 5000 индиански племена. 3000 от тях въже не са виждали през живота си – вдяваш ли GO това, копанарски малоумник ?

Колкото до кадъните аз от тях най-голям хаир съм видял..
--- Аха, като оная кадъна от КГБ, дето те завербува в къде беше . . .

Те ме обичат най-много!
--- Щото миришете еднакво. На мен например ми се повръща от тях.

На второ място са рускините и чак на трето българките...Това още веднъж доказва че кадъните в България са от булгарски("прабългарски") произход !
--- Т.е. мингянки като тебе. Естествено копанарец, много точно.

Вий например ако отидете при някоя кадъна тя вообще няма да ви обърне внимание.
--- Ами как ще ми обърне внимание, аз да не съм мазен и вонлив като тебе.

Тава говори за някои някои неща които са от компетенцията на философите на историята като Чурешки например.
--- Другият нещастник от пантюркската агитка на шебеците.

След няколко дена като сеем царевицата на кооперацията мисля да проявя малко от благородническата си активност тук.Имам някои неща приготвени.От същите.
--- Ти внимавай там с царевицата, пък тук си добре дошъл – няма друг копанарим да му дръндим миризливото канче . . .И като сееш царевищата да не я пипаш с ръце, че после ще ми мирише бирата на пръч . . .

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #26 -: Април 06, 2012, 19:04:05 »
Трябва да си сменя фотото щото не му прилича да се мъдри тука в тази лудница..Прекалено е сериозно за случая..Не се вписва в обстановката. Доколкото си спомням последната резиденция на високия баир Мачу Пикчу е строена за инката Пачо Кютек..Има рода в тука в долната махала!

П.П. Получи се със снимката.Но в профила на сайта не става.Обаче. Тук съм с един от елементите на тамгата(герба) на капанския род Дуло- брадвата(балта).Другият елемент е лъка (бер-вар).Затова на този герб са му викали и - Балтавар! Означавал(и означава) властта над горската и степната част на Евразия! Както си личи на мен са ми дали горската част.Затова съм родом и от Делиормана!
« Последна редакция: Април 06, 2012, 19:21:45 от Атил »
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #27 -: Април 07, 2012, 01:07:00 »
 Тук съм с един от елементите на тамгата(герба) на капанския род Дуло- брадвата(балта).
--- Вижда се, че са ти забили брадвата в главата, но тя е като на Пинокио - няма спомени :D.

Неактивен Атил

• Академик
  • Булгар
    • Ел. поща
« Отговор #28 -: Април 07, 2012, 09:19:45 »
Ти за мойта глава не разсъждавай а гледай да не те сбара по Европата някой копанар , та да добиеш реална представа за какво става въпрос.Дедите им за разлика от капанските не са управлявали държави а са дялали копани ,та от там им идва и прякора.Можеха и на теб да издялат някоя да лочиш направо от нея помията която бълваш из интернет пространството.Но потомците им се специализираха по други занаяти и "прославят" българската република по Европата.
След 20 - ти този месец ще излезе нещо интересно в блога на Атил от кореспонденцията му с потомъка на истинския Туки Айбат Атила.Та доста "мингянски" неща ще станат достояние на широката публика.Отново.
Но утре е хубав пролетен празник- Цветница,чиито корени са пак в народната Тенгрианска традиция.От почитта към алпа(духа) на плодородието Самар(наричан и Гюлджимеш) и жена му Ашна.
А ти колкото имаш понятие от капанци и копанари ,толкова имаш и от каквито и да е българи или българска история! И това отдавна е ясно за всеки ,който не се е водил на отчет в психодиспансера.За съжаление днес в България няма единен регистър за нищо,така ,че лудите като тебе имат демократичното право да живеят сред нормалните и да им дават ум и съвети кое какво е ,какво не е и какво трябвало да се прави и какво не трябвало! Оттук нататък който може да прави избор го прави.А който не може ще ти вдига рейтинга в този форум! Докато република България не се българизира и нещата не си отидат по местата!
« Последна редакция: Април 07, 2012, 09:31:52 от Атил »
да не стане явно;
но да излезе наяве.

• Академик
    • runi y istoria
    • Ел. поща
« Отговор #29 -: Април 08, 2012, 12:08:12 »
А ти колкото имаш понятие от капанци и копанари, толкова имаш и от каквито и да е българи или българска история!
--- Копанарите бяха главните унищожители на кокошките на баба ми Петра - лека и пръст. Дядо ми Борис ги наричаше - капъци. Че "вече" сте българи - лошо няма. "Вчера мингяни - днеска българи" - това е закона за съществуване на Българската държава.

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.