Автор Тема: Какво направи АТАКА в Габрово!?!  (Прочетена 9598 пъти)

Неактивен Barutnik

• Редовен
  • *
  • Публикации: 17
  • Респект: 0
    • http://epopeq1876.hit.bg
Какво направи АТАКА в Габрово!?!
« -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Днес (30 Сеп) се проведе работна среща на партия АТАКА и нейни привърженици и симпатизанти. Като такъв, както и потенциален гласоподавател реших и аз да отида, заедно с 3-4 връстници, за да видя с какво може да привлече подкрепата ми тази организация. На срещата имаше не повече от 30-на души, но предполагам, че това се дължеше на слабата рекламация на събитието.
Ако трябва накратко да опиша впечатленията си от срещата, то те ще са следните: на въпросната "работна среща на партия АТАКА", както бе обявено първо, нямаше никаква партия и второ, не се свърши никаква работа. Събралите се бяха разделени на два лагера, които ожесточено спореха, направо се караха и едва не се сбиха. Причината - бивш областен координатор, остранен от поста си без основателна причина, дойде да търси тази причина от новоназначената си наследничка на поста му. Тя не можа да обясни нищо! Въпросният господин бе обикновен габровец, работил заедно с лидерите на АТАКА за подема на партията, присъствал лично на нейното учреждаване и лишен от правомощията си, заради уж някакви приказки по адрес на Сидеров, който в случая много напомня действията на Сталин по време на репресиите - а си казал нещо за лидера, а си елиминиран! На негово място пък беше поставена някаква си педагожка, родена в Хасково, живуща в Трявна или нещо подобно, дето нито е направила нещо за движението в Габрово нито някой я познава тука  :wink:
След като младите хора си потърсихме обяснение за случилото се и затова дали има смисъл да идваме на следващата среща, ако пак ще има тъпи разправии, получихме само лекция затова как нищо не разбираме, защото не сме израсли в това поколение, което било многократно лъгано  :x
Е, аз лично вече се чувствам веднъж излъган. Все пка, ще отида и на следващата среща, защото разрухата е само по горните етажи на партията - основата е твърда, защото е изградена от корави, устойчиви принципи, като патриотизма. И ако могат нещата да се оправят - а те няма да се оправят само, трябва да се работи, тези принципи могат да бъдат защитени!  :wink:
b]Вам, герои, кости в бой сложили,
жертви скъпи за идея права,
светли духове, нам вечно мили,
слава вам, безсмъртна слава![/b]

Anonymous

• Гост
« Отговор #1 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Barutnik, Атака няма нищо общо с патриотизма. И за да разбереш, защо го казвам това, прочети пак какво е писал Левски, който е цитиран редовно от лидерите на Атака, и прочети те какво казват и колко е общото между двете неща. Може също да прочетеш какво горе-долу представлява патриотизма.

Инъче изобщо не се учудвам на това, което е станало на сбирката. Подобни партии единствено експлоатират омразата в хората, за да се доберат до някакво подобие на власт.

Anonymous

• Гост
Re: Какво направи АТАКА в Габрово!?!
« Отговор #2 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Barutnik"
Днес (30 Сеп) се проведе работна среща ...

Уважаеми, а ти, ако си български патриот (в което симно се съмнявам), защо имаш руско знаме за фон на аватара си? Нито любовта към Русия има нещо общо с българския патриотизъм, нито омразата към САЩ. Ако смяташ, че не съм прав - не е ли по-добре да отидеш да живееш в някоя от тия две държави, мисля, че там ще ти е по-добре.

Неактивен Barutnik

• Редовен
  • *
  • Публикации: 17
    • http://epopeq1876.hit.bg
« Отговор #3 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Цитат на: "Anonymous"
Уважаеми, а ти, ако си български патриот (в което симно се съмнявам), защо имаш руско знаме за фон на аватара си? Нито любовта към Русия има нещо общо с българския патриотизъм, нито омразата към САЩ. Ако смяташ, че не съм прав - не е ли по-добре да отидеш да живееш в някоя от тия две държави, мисля, че там ще ти е по-добре.

Нима това, че обичам страната си значи, че не мога да изказвам почитанията и уважението си към друга, както и антипатиите си към трета?!? Аз лично не виждам защо не. А и ми писна от хора, които действат импулсивно... За мен България е и винаги ще си бъде първа и няма да я заменя с т.нар., "втора родина"!
Нима факта, че разни типове из подобни форуми, си слагат разни нацистки кръстове и знаци по аватарите, означава непременно ще са германофили и нацисти и не обичат страната си. Лесно е да се каже ей така, небрежно, без да се помисли  :x  Не съм ли прав?
b]Вам, герои, кости в бой сложили,
жертви скъпи за идея права,
светли духове, нам вечно мили,
слава вам, безсмъртна слава![/b]

Anonymous

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Не може да си патриот и на образа ти да е руското знаме.
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 22:51:43 от DiS »

Неактивен ralsko

• Участник
  • Публикации: 40
    • http://
« Отговор #5 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Защо си решил,че не може?Аз смятам,че по този начин се възбужда по-голямо родолюбие като се има напредвид,че Русия е помогнала за освобождението на Б-я от турското иго,да не кажа,че 90% тя е сторила  това като сметнем неуспехите на изтощената българска армия!Не твърдя наивно;че руските управници от милосърдие са ни подали ръка...без замесени интереси;но помоща ни дадена от Русия тогава е неуспорима и знака за който говориш няма нищо общо с патриотизма!!!
А мога и съвсем открито да заявя;че съм нацистка(мразя народи като цигани;турци;евреи и пр.)без,повярвай ми това да пречи на патриотизма ми;който признавам си на определени моменти е толкова силен;че стига до фанатизъм!Нещата които съпоставяте тук са несравними!

Неактивен ADeLL

• Новодошъл
  • Публикации: 1
« Отговор #6 -: Януари 01, 1970, 02:00:00 »
Родолюбието се доказва, а не се казва,със заучени фрази и мили думи просто изглежда жалко.Аз самата не мога да се нарека родолюбец и т.н. понеже до сега не съм била иправена пред ситуация която е в състояние да го докаже,а и повечето хора не са,иска ми се да постъпя по определен начин,но дали ще го направя е друг въпрос.Относно Атака няма да коментирам,политиката е мръсно нещо(там трябва да си гъвкав и принципите за които говори Атака ,в политиката се менят твърде лесно),има хора които ги подкрепят понеже чувстват любов и привързаност към българия(която може да се дължи на ного неща-носталгия,лични проблеми,евентуално истинска привързаност) и партията се явява някакъв оттдушник...други защото не виждат друг вариант сред другите партии...причини много...аз лично смятам че идеали не могат да са лозунг на партия,поне не толкова радикални като тези на Атака,а тва че се замесват с Левски и с кой ли не български герой ме дразни безкрайно много.
За българския патриотизъм,мога да дам като пример под игото на вазов,при нас всичко прилича на трескавата подготовка на априлското възтание, "пием пеем буини песни
                 и зъбим се на тирана
                 механите са нам тесни
                 крещим хайде на Балкана

Но после щом изтрезнеем
                 забравяме думи,клетви
                 и немеем и се смеем
                 пред народни свети жертви"(Христо Ботев,много добре описва българския патриотизъм),а относно под игото което дадох за пример,там се видя че всъщност героите и истинските патриоти се броят на пръсти,а останалото е позьорство и моментен ентусиазъм.
Така ,че темата която се разисква е деликатна и твърде условна...

P.S.Това май ми е първия пост тука,обаче вече се изказвам радикално,както и да е,така мисля аз и нямам желание да се заяждам с някого,просто патриотизма е нещо чието наличие не е лесно да бъде установено,думите са си думи и нищо повече.

Неактивен ralsko

• Участник
  • Публикации: 40
    • http://
« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 09:44:29 »
Знаете ли, не искам да споря а и не казвам, че Атака са нещо много по-различно от другите партии.Също не ми допада непрекъснатото им цитиране на Левски.

Неактивен Torin

• Академик
  • Публикации: 167
  • Респект: 16
« Отговор #8 -: Май 20, 2007, 10:08:20 »
Аз съм Торин Дъбощит и ще ви изрецитирам нещо по повод дейността на " Атака" и " атакантите":
[center
"Патриот е душа дава
за правда и за свобода,
но не своята душа братя,
а душата на народа"[/center]

Неактивен vekil

• Академик
  • Публикации: 926
  • Респект: 29
    • Ел. поща
« Отговор #9 -: Март 20, 2008, 22:18:12 »
Родолюбието се доказва, а не се казва,със заучени фрази и мили думи просто изглежда жалко.Аз самата не мога да се нарека родолюбец и т.н. понеже до сега не съм била иправена пред ситуация която е в състояние да го докаже,а и повечето хора не са,иска ми се да постъпя по определен начин,но дали ще го направя е друг въпрос.Относно Атака няма да коментирам,политиката е мръсно нещо(там трябва да си гъвкав и принципите за които говори Атака ,в политиката се менят твърде лесно),има хора които ги подкрепят понеже чувстват любов и привързаност към българия(която може да се дължи на ного неща-носталгия,лични проблеми,евентуално истинска привързаност) и партията се явява някакъв оттдушник...други защото не виждат друг вариант сред другите партии...причини много...аз лично смятам че идеали не могат да са лозунг на партия,поне не толкова радикални като тези на Атака,а тва че се замесват с Левски и с кой ли не български герой ме дразни безкрайно много.
За българския патриотизъм,мога да дам като пример под игото на вазов,при нас всичко прилича на трескавата подготовка на априлското възтание, "пием пеем буини песни
                 и зъбим се на тирана
                 механите са нам тесни
                 крещим хайде на Балкана

Но после щом изтрезнеем
                 забравяме думи,клетви
                 и немеем и се смеем
                 пред народни свети жертви"(Христо Ботев,много добре описва българския патриотизъм),а относно под игото което дадох за пример,там се видя че всъщност героите и истинските патриоти се броят на пръсти,а останалото е позьорство и моментен ентусиазъм.
Така ,че темата която се разисква е деликатна и твърде условна...

P.S.Това май ми е първия пост тука,обаче вече се изказвам радикално,както и да е,така мисля аз и нямам желание да се заяждам с някого,просто патриотизма е нещо чието наличие не е лесно да бъде установено,думите са си думи и нищо повече.
Остани, форума определено има нужда от теб.

Неактивен КОМИТА

• Новодошъл
  • Публикации: 2
Re:Какво направи АТАКА в Габрово!?!
« Отговор #10 -: Юни 17, 2009, 23:59:26 »
Много ми е интересно да ви следя спора, няма смисъл да се подхожда толкова научно към темата за патриотизма !!!   Пък и надали ще се разберете кой е по-голям патриот!!!   То е по-добре да го чувстваш и да правиш всичко което е по силите ти да пазиш всичко Българско!!!  А фактите са си факти!!!                  България се управлява от Некадърни и Безочливи Крадци и Мафиоти!!!  Със своето безразличие и активната подривна дейност на ДПС , България се тласка към Национална Трагедия тоест Гражданска Война!!!   Според някои публикации  Електората на ДПС който допреди 20 години е бил стадо, с водената от Ахмед Доган и компания АнтиБългарска кампания се е превърнал в ГЛУТНИЦА която иска кръв!!!   И постоянно провокира сблъсъци!!!   На местно ниво нещата са страшни,Етническото прочистване със всички сили и средства превръща смесените райони в Етнически Анклави( Чисти Територии)!!!  Очистени за съжаление от Българи,Български Език и Български Символи!!! Всичко това под Овчедушните погледи на нашите Управници и Блестящи Политици!!!   Изпълнени с толкова много толерантност че са готови да предадат и продадат Народа си!!! Трябва да ги проумеем тези неща и да застанем твърдо зад Хора и Партии които няма да позволят това да се случи!!!!!!!!!!!!

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.